Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Iaşi: ANCHETĂ la Spitalul de Pediatrie după ce Fiscul a trimis o somație de plată pe numele unei FETIȚE DE 6 ANI

Iaşi: ANCHETĂ la Spitalul de Pediatrie după ce Fiscul a trimis o somație de plată pe numele unei FETIȚE DE 6 ANI

Un articol de: - 23 Apr 2018, 16:17
Iaşi: ANCHETĂ la Spitalul de Pediatrie după ce Fiscul a trimis o somație de plată pe numele unei FETIȚE DE 6 ANI Eveniment

Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi este vizat de o anchetă după ce o femeie a reclamat că fiica sa este pusă să plătească servicii medicale, deşi are doar 6 ani.

Managerul spitalului, medicul Radu Terinte, a declareat că femeia s-a prezentat în ambulatoriu cu un bilet de trimitere în vederea efectuării unei investigaţii deşi în acel moment fata era internată în spital.

"Este vorba de un fost pacient internat în 2015 la Clinica de Ortopedie. În perioada cât a fost spitalizat, mama s-a prezentat în ambulatoriu cu un bilet de trimitere în vederea efectuării unei investigaţii pentru copil, ocazie cu care a dat declaraţie pe proprie răspundere, sub semnătură, că în acel moment copilul nu era în spital. Ceea ce era fals, pentru că în acel moment copilul era pacientul nostru. Ulterior, când CJAS a făcut verificări, au apărut servicii medicale diferite suprapuse. Evident că se impută. În această situaţie avea în scripte doar pacientul. De aceea s-au făcut adresele pe numele lui. Asta nu înseamnă că acel copil trebuie să achite 35 de lei. E vorba de părinţi. CJAS nu are adresa părinţilor. Este un bilet de trimitere şi un formular semnat de mamă în ambulatoriu. Acest document cu semnătura mamei este la CJAS. Nu avea cum să semneze fără să fie prezentă. Probabil că a uitat. Nu avea ce să caute în ambulatoriu cât era internată la Ortopedie. Am rugat colegii să verifice în arhivă. Din punctul nostru de vedere este o suprapunere de servicii medicale", a declarat managerul Spitalului, potrivit Agerpres.

Mirela Cornelia Stugaru, mama copilului de 6 ani, susţine că nu a plecat niciodată în spital şi nu a făcut analize în altă parte în perioada internării. Conform declaraţiilor sale, investigaţia imagistică a fost făcută la recomandarea unui medic pentru a afla gravitatea unei fracturi, însă această investigaţie a fost făcută înainte cu o oră de internare.

În cursul dimineţii de luni, femeia a venit din localitatea Vânători la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate după ce a primit o somaţie, pe numele fiicei sale în vârstă de 6 ani, privind achitarea unei datorii ce ar reprezenta contravaloarea spitalizării copilei în 2015. Femeia şi-a exprimat nemulţumirea că somaţia de plată a fost trimisă pe numele fiicei sale, şi nu pe numele său, ca reprezentant/tutore al minorului.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Iasi