Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Andi Moisescu e ambasador IQOS, în vreme ce Olivia Steer promovează stilul de viaţă sănătos / Raed Arafat: Fumatul, indiferent de formă, e un pericol pentru sănătatea publică și pentru orice persoană (FOTO)

Andi Moisescu e ambasador IQOS, în vreme ce Olivia Steer promovează stilul de viaţă sănătos / Raed Arafat: Fumatul, indiferent de formă, e un pericol pentru sănătatea publică și pentru orice persoană (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 28 Sep 2018, 14:25
Eveniment

În vreme ce Olivia Steer promovează intens stilul raw-vegan și diverse metode care, susține ea, ne ajută să rămânem sănătoși, soțul ei, Andi Moisescu, a devenit ambasador IQOS, device-ul de încălzit tutun de la Philip Morris.

Țigările electronice și produsele din tutun „heat-not-burn”, cum ar fi IQOS sau Glo, sunt foarte periculoase pentru sănătate, atrag atenția specialiștii, deși aceste produse sunt prezentante ca fiind mai puțin nocive decât țigările clasice. Iar pericolul reprezentat de acestea este cu atât mai mare, cu cât modul agresiv prin care sunt promovate vizează în special tinerii.  

Unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai țigărilor IQOS și Glo este secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, care susține că firmele care produc aceste dispozitive ”creează o iluzie că aceste echipamente sunt mai puțin nocive”, însă efectul nociv mai ales asupra unui fumător tânăr ”este unul de necontestat pentru că aici consumă nicotină, consumă alte substanțe și dependența va fi creată”. 

”Firmele creează o iluzie că aceste echipamente sunt mai puțin nocive și, într-adevăr cineva care era speriat că nu vrea să fumeze țigara pentru că este periculoasă, când aude, crede că aici este mai puțin periculoasă. Pentru un începător, să fumeze aceste țigări, normal că efectul nociv asupra corpului este unul de necontestat pentru că aici consumă nicotină, consumă alte substanțe și dependența va fi creată. Promovarea atinge și copiii, și tinerii care încă nu au început să fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică și este pericol pentru orice persoană care îl practică precum și pentru persoanele din jurul ei. Această ofensivă majoră în spaţiul public va duce la recrutarea unor noi utilizatori de ţigări”, a mai spus secretarul de stat.

Într-un interviu, Olivia Steer declarase că ea și Andi Moisescu obișnuiau să fumeze, dar s-au lăsat înainte de nuntă: ”Am renunţat la fumat când m-am căsătorit… Şi Andi fuma la vremea aia… şi am zis că ar fi foarte urât să fim îmbrăcaţi în mire şi mireasă şi să ne aprindem câte o ţigară… Se mai întâmplase ceva, înainte de nuntă a murit tata… Cancer. Tata fusese un fumător înrăit…”.

Olivia Steer a explicat și de ce a adoptat stilul raw-vegan: “Am avut două cazuri de cancer în familie (n.r. tatăl și sora Oliviei au murit din cauza acestei boli). Când s-a îmbolnăvit Lavinia (n.r. sora ei), am început să caut informații în zona naturopatiei, care să ajute tratamentul alopat cu citostatice, ce nu părea să facă față deloc. Citind și mai ales punând chiar eu în practică ce citeam, am ajuns să mă conving că moștenim niște obiceiuri alimentare teribil de nocive, care ne subminează sănătatea”.

Citeşte mai multe despre:   Andi Moisescu,   Olivia Steer,   IQOS,   Raed Arafat
 
 
 
Loading...