Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Andreea Moldovan susține ideea ca elevii să poarte mască la ora de sport: Este efectiv păcat ca, pentru o oră de educaţie fizică, să compromită tot efortul din restul şcolii

Andreea Moldovan susține ideea ca elevii să poarte mască la ora de sport: Este efectiv păcat ca, pentru o oră de educaţie fizică, să compromită tot efortul din restul şcolii

Un articol de: Elena Stanciu - 07 Mar 2021, 23:57
Andreea Moldovan susține ideea ca elevii să poarte mască la ora de sport: Este efectiv păcat ca, pentru o oră de educaţie fizică, să compromită tot efortul din restul şcolii Eveniment

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan susține ideea ca elevii să poarte mască de protecție inclusiv la orele de sport. ”Este efectiv păcat ca, pentru o oră de educaţie fizică (...) să compromită tot efortul din restul şcolii”, spune oficialul guvernamental care vine cu mai multe argumente în favoarea aceste măsuri de protecție, printre care rata de contagiozitate mai mare a tulpinii britanice în rândul copiilor sau faptul că în momentele de efort fizic, cantitatea de virus răspândită în mediul exterior este mai mare.

 

Secretarul de stat Andreea Moldovan vine cu argumente în favoarea purtării măștii de protecție la orele de educație fizică

 

Andreea Moldovan a vorbit și despre deciziile luate în alte state în privința modului în care se desfășoară orele de sport în școli.

"Avem statistici internaţionale în care se arată mai multe variante adoptate de ţări. Sunt ţări care nu au mai făcut deloc ore de educaţie fizică, ceea ce nu ne dorim. Sunt alte ţări care au făcut cu mască, sunt alte ţări care au făcut fără mască. Dar este interesant de văzut la ţările care au făcut fără mască orele de sport, e o creştere suplimentară a numărului de cazuri. Nu spun că de la orele de educaţie fizică, dar poate fi şi acesta un argument. (...) Păstrăm masca în clasă, pe coridoare, în toate spaţiile interioare, ceea ce înseamnă că elevii, teoretic, dacă poartă corect masca, sunt protejaţi. În schimb, mergem la orele de sport, o dăm jos. Dacă la ora de sport se identifică un copil bolnav sau ulterior, toţi colegii lui care au stat în preajma lui fără mască sunt automat contacţi direcţi şi merg pe partea de izolare. Este efectiv păcat ca, pentru o oră de educaţie fizică pe care o pot face într-un mod protejat, să compromită tot efortul din restul şcolii”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătății, pentru Digi 24.

În același timp Andreea Moldovan a menționat  un studiu care arată că din cauza expirațiilor prelungite, crește cantitatea de virus din exterior, precum și o altă cercetare ”care ne spune că atunci când se merge în şir indian (...), răspândirea virusului este pe o distanţă mai mare decât cea pe care o ştiam noi, de 1-2 metri”.

Totodată, Moldovan spune că elevii ar trebui să poarte măștile de protecție și ăn timpul orelor de educație fizică pentru a se feri de infecția cu tulpina britanică, mult mai contagioasă decât cea cunoscută inițial.

Potrivit modificărilor anunțate, sâmbătă, la ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății, privind desfășurarea cursurilor,  masca nu este obligatorie în timpul orelor de educație fizică desfășurate în aer liber.

 Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Andreea Moldovan,   masca de protectie