Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Andrei Andreicuţ, ales mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului

Andrei Andreicuţ, ales mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului

Un articol de: - 18 Mar 2011, 11:55
Andrei Andreicuţ, ales mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului Foto: mediafax.ro Eveniment

Andrei Andreicuţ este noul mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. Arhiepiscopul de Alba Iulia a fost ales în această funcție, rămasă vacantă după moartea IPS Bartolomeu, vineri, în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, informează Mediafax.

Pentru postul de mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului a mai candidat episcopul vicar Irineu Bistriţeanul.

Întrunirea Sfântului Sinod, sub preşedinţia Patriarhului Daniel, a avut loc în ziua în care se împlinesc 90 de ani de la naşterea IPS Bartolomeu. Ceremonia de întronizare a noului mitrolpolit va avea loc la Cluj Napoca pe 25 martie. Atunci se sărbătoreşte Buna Vestire şi se împlinesc totodată cinci ani de când IPS Bartolomeu a fost instalat în scaunul mitropolitan al Clujului.

IPS Andrei Andreicuţ, arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a născut la 24 ianuarie 1949, în satul Oarţa de Sus, judeţul Maramureş, a urmat liceul în Cehul Silvaniei şi cursurile Facultăţii de Construcţii Căi Ferate din Bucureşti (între anii 1967-1972), ulterior fiind repartizat ca inginer la Întreprinderea de Construcţii Căi Ferate din Cluj - Napoca.

La 1 Decembrie 2002, Preşedinţia României i-a conferit arhiepiscopului Ordinul Naţional "Pentru Merit" în gradul de "Mare Ofiţer".

Andrei Andreicut, ales in locul IPS Bartolomeu

Citeşte mai multe despre:   Stiri Alba Iulia,   Stiri Cluj-Napoca,   Alba,   Stiri Maramures