Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului: Familiile trebuie să aibă 3 copii, pentru mamă, pentru tată și pentru biserică

Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului: Familiile trebuie să aibă 3 copii, pentru mamă, pentru tată și pentru biserică

Un articol de: - 11 Noi 2011, 15:34
Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului: Familiile trebuie să aibă 3 copii, pentru mamă, pentru tată și pentru biserică Foto: ortodoxmedia.com Eveniment
Andrei Andreicuț, Mitropolitul Cljului, s-a arătat îngrijorat de scăderea populației și a locuințelor, fenomen constatat în urma recensământului și consideră că familiile creștine trebuie să aibă trei copii, unul pentru tată, unul pentru mamă și unul pentru țară și biserică.

“Totă Europa creștină are copii puțini. Dacă nu se va trezi, putem fi înghițiți de valul nimicniciei. Cred că ar trebui să devină un lait motiv, un deziderat de urmărit și sper ca dumneavoastră, dascălii și noi preoții, într-un oarecare procet, l-am putea avea: ca orice familie creștină să aibă trei copii, unul pentru tată, unul pentru mamă și unul pentru țară și biserică. Pentru că altfel vom constata peste 10 ani, la celălalt recensământ că iar ne-am împuținat cu două milioane. E vorba nu numai de o problemă demografică sau de natură administrativă, ci e vorba și de una spirituală”, a declarat Andrei Andreicuț, citat de Agerpres.

De asemenea, Mitropolitul Clujului este de părere că elevii trebuie să aibă o viață religioasă activă.

"Trăim într-o lume mediocră, în care nici nu ştiu oamenii prea multe, dar nici cele pe care le ştiu nu le prea fac. E important pentru dumneavoastră, ca dascăli, să îi învăţaţi cât de multe pe copilaşi. (...) Numai că nu trebuie să rămânem numai la instrucţie, trebuie să facem şi educaţie. (...) Nici la ora de religie nu dorim să-i facem mari teologi pe copilaşi, ci dorim să le transmitem nişte deprinderi religioase, o viaţă duhovnicească incipientă pe care să n-o părăsească toată viaţa lor", a spus ÎPS Andrei Andreicuţ.