Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Andrei Baciu, despre campania de comunicare privind vaccinarea anti-COVID-19: Trebuie să ne asigurăm că se respectă principiile transparenței totale și onestității, că informațiile sunt complete și corecte (VIDEO)

Andrei Baciu, despre campania de comunicare privind vaccinarea anti-COVID-19: Trebuie să ne asigurăm că se respectă principiile transparenței totale și onestității, că informațiile sunt complete și corecte (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 04 Dec 2020, 16:47
Andrei Baciu, despre campania de comunicare privind vaccinarea anti-COVID-19: Trebuie să ne asigurăm că se respectă principiile transparenței totale și onestității, că informațiile sunt complete și corecte (VIDEO) Eveniment

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a dat o serie de detalii despre campania de comunicare pregătită de autorități cu privire la vaccinarea națională anti-COVID-19. Strategia națională de vaccinare anti-coronavirus a fost prentată vineri, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a făcut precizări cu privire la etapele în care se va desfășura imunizarea populației, precum și la procesul de stocare și distribuție a vaccinului. 

 

Secretar de stat din Ministerul Sănătății: Rolul nostru este acela de a asigura un canal și un flux informațional rapid și eficient

 

”România este parte a unui mecanism european, Comisia Europeană fiind cea care s-a angajat în demersurile cu companiile producătoare de vaccinuri. România a fost parte din toate aceste demersuri astfel încât toate informațiile care au venit până acum și care vor veni, vor veni direct de la Bruxelles.

Rolul nostru este acela de a asigura un canal și un flux informațional rapid și eficient bazat, în primul rând, pe un principiu al transparenței totale. În al doilea rând, trebuie să ne asigurăm că se respectă și un principiu al onestității, că informațiile sunt complete și corecte”, a declarat Andrei Baciu.

 

Andrei Baciu: Toți profesioniștii din domeniul medical trebuie să fie parte a acestui proces

 

Totodată, acesta a precizat că personalul medical va fi implicat și în campania de informare a populației privind vaccinarea.

„Considerăm că toți profesioniștii din domeniul medical trebuie să fie parte a acestui proces, atât de vaccinare, cât și de informare. Am inițiat un parteneriat cu toate organizațiile care reprezintă profesioniștii din domeniul sanitar, universitățile de medicină și farmacie, toate asociațiile și entitățile reprezentantive.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Și în activitatea de comunicare, personalul medical va fi partenerul nostru. (...) Vom face webinarii cu personalul medical, pentru a le furniza informațiile științifice de o manieră oficială, cât mai rapid.   

Avem o platformă de informare publică în acest moment, vaccinare-covid.gov.ro și vom continua toate activitățile de comunicare pe baza recomandărilor unuii grup de experți în comunicare și combaterea fake news-ului”, a mai spus Andrei Baciu.

Andrei Baciu, despre campania de comunicare privind vaccinarea anti-COVID-19: Trebuie să ne asigurăm că se respectă principiile transparenței totale și onestității, că informațiile sunt complete și corecte

Citeşte mai multe despre:   Andrei Baciu,   COVID-19,   vaccin anti-Covid