Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Andrei Baciu: Până la final de martie trebuie să vină, estimat, restul de până la 2,5 milioane de doze de vaccin de la BioNTech-Pfizer și restul de până la 430.000 de la Moderna (VIDEO)

Andrei Baciu: Până la final de martie trebuie să vină, estimat, restul de până la 2,5 milioane de doze de vaccin de la BioNTech-Pfizer și restul de până la 430.000 de la Moderna (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Ian 2021, 15:09
Andrei Baciu: Până la final de martie trebuie să vină, estimat, restul de până la 2,5 milioane de doze de vaccin de la BioNTech-Pfizer și restul de până la 430.000 de la Moderna (VIDEO) Foto: facebook.com/Andrei.Baciu Eveniment

România ar urma să primească, estimat, restul de până la 2,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer și BioNTech, dar și restul de până la 430.000 de doze din serul produs de compania Moderna, a precizat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o conferință de presă organizată marți.

Secretarul de stat Andrei Baciu, despre dozele de vaccin anti-COVID-19 vor sosi în România în perioada următoare

 

„Pentru perioada următoare, până la sfârșitul lunii martie, trebuie să vină, estimat, restul de până la 2,5 milioane de doze de la BioNTech-Pfizer, restul de până la 430.000 de vaccinuri produse de către compania Moderna. Dacă pe 28-29 compania AstraZeneca va primi autorizație de punere pe piață, cel mai probabil în luna februarie o să putem să primim în jur de 700.000 de doze, până la finalul lunii martie încă alte doze până la o sumă de 1,3 milioane de doze și, în interiorul contractului semnat de către Comisia Europeană, României îi revin 12,5 milioane de doze. Sigur, mai sunt și celelalte două vaccinuri care au un potențial semnificativ, cel produs de Johnson & Johnson, unde României îi revin, conform contractului cu Comisia Europeană, 8,5 milioane de doze, și cel cu compania CureVac, în interiorul căruia României îi revine un total de 9,5 milioane de doze”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

 

 

Până pe 15 aprilie sunt ocupate 1,8 milioane de locuri pentru vaccinare

 

În aceeași conferință de presă a vorbit și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, care a declarat că din 26 ianuarie și până pe 15 aprilie sunt ocupate 1,8 milioane de locuri pentru vaccinare la nivel național.

„În ceea ce privește programările în platforma informatică. Din data de 26 ianuarie, până pe 15 aprilie, sunt ocupate un număr de 1.800.000 de locuri pentru vaccinare, totalizând atât doza 1, cât și doza de rapel. Dintre acestea, 73% dintre locuri sunt ocupate de persoane cu boli cronice, respectiv persoane cu vârstă peste 65 de ani. De asemenea, 27% sunt persoane care deservesc activități esențiale în infrastructura critică a statului. În ceea ce privește modalitatea de programare, majoritatea au fost programați prin CNP, practic individual, pe platformă sau prin intermediul aparținătorilor, prin angajatori, prin call center și prin medicii de familie, respectiv medicul curant”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

De la debutul campaniei, la nivel național, au fost administrate peste 484.000 de doze de vaccin anti-COVID-19.

„În acest moment, în România, din 27 decembrie, au fost administrate 484.631 de doze la un număr de aproximativ 459.567 de perosane, din care 434.503 cu prima doză și 25.064 cu a doua doz, deci persoane care au completat scena de vaccinare. Numărul total de reacții adverse înregistrte în sistemul de raportate a fost de 1.213 reacții comune și minore, fără reacții majore sau reacții în curs de investigare. La prima etapă, azi sunt vaccinate 209.307 de persoane din prima etapă și sunt programate 20.790 în platforma de programare pentru prima doză. Considerăm că obiectivul pentru etapa I a fost atins - peste 90% procent de acoperire vacinală pentru etapa I. În ceea ce privește etapa a doua de vacianre, care a început pe 15 ianuarie, au fost vaccinați 175.103 pacienți cu boli cronice și cu vârstă peste 65 de ani, în care sunt incluse și persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, ele reprezentând 17.930 de persoane. Au fost vacciante 56.999 de persoane care deservesc activități esențiale, din 15 ianuarie până pe 25 când s-a făcut bilanțul. Ele reprezintă 32,3% din procentul tuturor persoanelor vaccinate în etapa a doua”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Citeşte mai multe despre:   Andrei Baciu,   Ministerul Sanatatii,   pandemie de coronavirus