Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Andrei Baciu: Presiunea cea mai mare rămâne în continuare pe secțiile de Terapie Intensivă. Se lucrează pentru operaționalizarea a încă 73 de paturi ATI

Andrei Baciu: Presiunea cea mai mare rămâne în continuare pe secțiile de Terapie Intensivă. Se lucrează pentru operaționalizarea a încă 73 de paturi ATI

Un articol de: Elena Stanciu - 18 Apr 2021, 22:55
Andrei Baciu: Presiunea cea mai mare rămâne în continuare pe secțiile de Terapie Intensivă. Se lucrează pentru operaționalizarea a încă 73 de paturi ATI Foto: facebook.com/Andrei.Baciu Eveniment

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, cel căruia premierul Florin Cîțu i-a delegat cele mai multe dintre atribuțiile de ministru interimar al Sănătății, anunță că se lucrează la operaționalizarea a încă 73 de paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, presiunea pe secțiile de ATI fiind în continuare mare.

 

Precizările secretarului de stat Andrei Baciu despre numărul paturilor de ATI pentru pacienții cu COVID-19

 

”În această după-amiază, împreună cu premierul Florin Cîțu, am participat la ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Presiunea cea mai mare rămâne în continuare pe secțiile de Terapie Intensivă. Însă, potrivit analizelor făcute de colegii noștri din țară, aveam disponibile 20 de paturi ATI și se lucrează pentru operaționalizarea a încă 73. Căutăm soluții pentru a suplimenta numărul acestora, iar pacienții infectați cu SARS-COV2 și care au o formă gravă a bolii să fie transferați cât mai repede în secțiile de Terapie Intensivă”, a scris Andrei Baciu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Andrei Baciu: Presiunea cea mai mare rămâne în continuare pe secțiile de Terapie Intensivă. Se lucrează pentru operaționalizarea a încă 73 de paturi ATI

 

Andrei Baciu: Specialiștii ne-au informat că rata de pozitivare este în scădere

 Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

După cum a menționat și premierul, secretarul de stat a precizat că se constată o scădere a ratei de pozitivare a testelor și a subliniat importanța continuării campaniei de vaccinare.

”Specialiștii ne-au informat că rata de pozitivare este în scădere și sperăm să rămânem pe acest trend descendent. Important este că sunt tot mai multe persoane vaccinate, iar acest lucru ne dă speranța că într-un timp cât mai scurt putem să renunțăm la unele măsuri restrictive”, a mai transmis Andrei Baciu.

 

Florin Cîțu spune că nu a fost încă atinsă ținta de 1.600 de paturi de ATI pentru pacienții cu coronavirus 

 

Despre situația locurilor din secțiile de terapie intensivă a vorbit și premierul Florin Cîțu, duminică, în cadrul unei conferințe de presă .

”De joi și până astăzi (duminică – n.r.) au fost operaționalizate încă 12 paturi de ATI și, la nivel național, în acest moment sunt 20 de paturi libere. Totuși, situația pentru terapie intensivă rămâne tensionată, resursele pe care le alocăm trebuie să rămână în continuare mari, este nevoie să continuăm efortul pe care l-am depus și până acum, chiar dacă cifrele arată că rata de pozitivare a scăzut și scade în fiecare zi, chiar și pentru București și orașele mari avem o rată a incidenței în scădere în fiecare zi. Sperăm să continue în același ritm”, a spus Cîțu, adăugând că încă nu a fost atinsă ținta de 1.600 de paturi de ATI la nivelul întregii țări. 

Potrivit datelor transmise duminică de Grupul de Comunciare Strategică, în acest moment, în spitalele de profil din țară sunt internați 12.366 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, dintre care 1.475 se află la terapie intensivă.

 

Citeşte mai multe despre:   Andrei Baciu,   coronavirus