Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Andrei Gerea: Bucureștenii nu vor avea probleme în ceea ce privește alimentarea cu agent termic

Andrei Gerea: Bucureștenii nu vor avea probleme în ceea ce privește alimentarea cu agent termic

Un articol de: - 12 Oct 2015, 21:54
Andrei Gerea: Bucureștenii nu vor avea probleme în ceea ce privește alimentarea cu agent termic Foto: ziaruldevalcea.ro Eveniment

Andrei Gerea, ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, a declarat, luni, că nu vor fi probleme în această iarnă cu alimentarea cu agent termic pentru bucureșteni.

În același timp, declarația este susținută și de directorul Romgaz, Virgil Metea, are a afirmat că există presiuni, dar și un anumit grad de înțelegere, față de ELCEN în privința programului de eșalonare a datoriilor pe doi ani, subliniind că problemele nu au fost generate de relația comercială dintre cele două companii, restanțele provenind din datoriile pe care RADET le are către ELCEN, conform Agerpres.

Întrebat despre stadiul elaborării Strategiei Energetice Naționale, Gerea a comunicat că "sunt finalizate alte două capitole care vor fi puse în dezbatere publică în aproximativ două săptămâni și mai urmează alte două capitole pentru care s-a finalizat caietul de sarcini, fiind în procedura de selecție a consultantului care va trebui să ne dea principalele răspunsuri pentru viitorul energiei românești. Am încercat să fundamentăm ce ne dorim, cum putem avea un mix energetic echilibrat și eficient, independența energetică și am solicitat ca documentația să ia în calcul mai multe scenarii privind evoluția necesarului de energie în viitor, precum și poziția României pe piața regională. Din această strategie nu va lipsi nici industria minieră, pentru că s-a dovedit în acest an cât este de necesară pentru securitatea energetică a României. Nu ne putem lipsi de 35% din capacitatea de producție a energiei electrice".

În plus, luna viitoare se va semna cu investitorii chinezi Memorandumul de Înțelegere pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Citeşte mai multe despre:   Andrei Gerea,   RADET,   ELCEN