Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SCANDAL: Andrei Gheorghe a avut parte de o SLUJBĂ religioasă oficiată de un preot al Bisericii RUSE! Reacţia BOR...

SCANDAL: Andrei Gheorghe a avut parte de o SLUJBĂ religioasă oficiată de un preot al Bisericii RUSE! Reacţia BOR...

Un articol de: B1.ro - 24 Mar 2018, 11:56
SCANDAL: Andrei Gheorghe a avut parte de o SLUJBĂ religioasă oficiată de un preot al Bisericii RUSE! Reacţia BOR... Eveniment

Pentru că jurnalistul Andrei Gheorghe a ales să fie incinerat, acestuia nu i se poate face o slujbă religioasă, conform cutumelor Bisericii Ortodoxe Române.

Cu toate acestea, la procesul de incinerare, a fost prezent preotul Adrian Singurov, care a oficiat o slujbă. Faţa bisericească susţine că Biserica Ortodoxă Rusă, pe care o reprezintă, permite efectuarea de sluje religioase şi în cazul incinerărilor.

"Noi facem parte din Biserica Ortodoxă Rusă din exil, autonomă absolut. E o ordonanţă (n.r. despre incinerare) în interiorul Bisericii Ortodoxe Române, nu a fost abordat de toate bisericile, nu e un subiect bine închegat. Andrei Gheorghe este născut în Rusia, practic rus dupa vibraţia locului, noi suntem Biserica Rusă, s-a închis un cerc. El este creştin ortodox, trebuie să se menţioneze acest lucru", a explicat preotul, potrivit RTV.

Gestul lui Adrian Singurov a creat controverse în rândul reprezentanților BOR, care nu au fost deacord cu acesta, mai ales că, în urmă cu ceva timp, ar fi fost exclus din BOR.  Părintele Visarion Alexia a avut prima reacție.

Această biserică de unde vine Adrian Singurov, este o biserica clandestină. Nu știu ce cauta acest preot să oficializeze aceasta slujbă. Niciun preot ortodox nu poate participa la o ceremonie de incinerare și nici la pomenirile de după. Gheroghe a declarat că este ateu, că nu crede în Dumnezeu. Familia a respectat această dorință. De asemenea. Biserica a respectat această dorință. Prezența unui ortodox aclo, ar fi fost un abuz”, a spus acesta la Antena 3.

Adrian Singurov este o figură relativ cunoscută, el având o emisiune spiritual esoterică la postul de televiziune 6TV.

Citeşte mai multe despre:   Andrei Gheorghe,   Adrian Singurov