Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Andrei Iucinu se află la Terapie Intensivă: Fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu ar putea să mai sufere o intervenție chirugicală

Andrei Iucinu se află la Terapie Intensivă: Fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu ar putea să mai sufere o intervenție chirugicală

Un articol de: - 28 Noi 2011, 10:07
Andrei Iucinu se află la Terapie Intensivă: Fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu ar putea să mai sufere o intervenție chirugicală Foto: evz.ro Eveniment

Andrei Iucinu, fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu, se află la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență Floreasca și este stabil, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al spitalului, citat de Agerpres.

“În funcție de evoluție vom mai interveni dacă este cazul. Există pericolul să mai apară probleme la membrul superior unde sunt zone de necroză”, a declarat doctorul Bogdan Oprița.

Fiul regretatului jurnalist a fost operat la Spitalul Floreasca din București după ce sâmbătă a fost mușcat de o viperă cu corn, lângă Giurgiu.

“Echipa mea de chirugi plasticieni l-a operat pe Andrei Tinu pentru un edem important în zona de la mână și antebraț, care a necesitat o intervenție de decompresie, altfel se producea o moarte a mușchiului care ar fi avut un risc general”, a spus Ioan Lascăr, șeful Departamentului de Chirugie Plastică și Reparatorie a spitalului.

Andrei Iucinu a fost muşcat în timp ce recolta venin de la una dintre vipere. Era la ferma lui şi făcea o demonstraţie, însă într-o fracţiune de secundă vipera cu corn l-a muşcat.

Deşi la fermă avea ser antiviperin, nu i-au fost administrate pentru că fiolele nu fuseseră păstrate în frigider. El a fost transportat de urgenţă la spital.

Andrei Iucinu a ajuns pe masa de operaţie după ce hematomul de la mână s-a extins.

Operaţia a durat aproximativ două ore iar medicii susţin că viaţa  tânărului este în afara oricărui pericol.

În 2010, Andrei Iucinu, împreuna cu patru prieteni au pus bazele unei ferme de vipere de unde recolteaza venin, foarte apreciat în industria farmaceutica. Crescatoria de vipere cu corn este în Lunca Dunarii, în apropiere de Giurgiu.

Muşcătura acestui şarpe este extrem de periculoasa. Veninul unei vipere are efecte grave, chiar letale, susţin specialiştii.

Citeşte mai multe despre:   operat,   spital