Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Andrei Pleşu: “Preferăm să ne mobilăm mândria de a fi român cu de-alde Grapini, Şova, Oprea şi Stanoevici”

Andrei Pleşu: “Preferăm să ne mobilăm mândria de a fi român cu de-alde Grapini, Şova, Oprea şi Stanoevici”

Un articol de: - 08 Dec 2014, 11:51
Andrei Pleşu: “Preferăm să ne mobilăm mândria de a fi român cu de-alde Grapini, Şova, Oprea şi Stanoevici” Eveniment

Scriitorul Andrei Pleşu trage un semnal de alarmă asupra dezinteresului total pe care societatea îl manifestă faţă de cei care performează în diverse domenii, în detrimentul unor persoane care nu ar trebui să acapereze atât de decisiv spaţiul public.

Primesc mereu semnale că există români, mai ales tineri, ale căror isprăvi trec neobservate, tocmai din cauza larmei pe care o întreţinem cu toţii în jurul unor subiecte inconsistente şi trecătoare. Tocmai asemenea tineri, care lucrează discret, dar tenace, în beneficul naţiei, tocmai ei, de care am putea fi mîndri să fim reprezentaţi acasă şi în lume subzistă stins, nerăsplătiţi cu altceva decît cu uitarea propriei lor comunităţi. Sunt mult mai mulţi decît ne închipuim. Şi suntem mult mai vinovaţi decît credem pentru lipsa lor de ecou. Voi da doar cîteva exemple, de ultimă oră”, scrie Andrei Pleşu în cel mai recent editorial publicat în Adevărul.

El ţine să exemplifice acest lucru prezentând trei nume de oameni care corespund descrierii sale: Andrei Tiomotin, Silvia Marin-Barutcieff, dar şi, surprinzător, politicianul Adrian Papahagi.

Noi preferăm să ne mobilăm „mîndria de a fi români” cu de-alde Grapini, Vadim, Şova, Oprea şi Stanoevici. Ceilalţi români stau sub obroc. Ţara nu e a lor, ci, vorba unui scriitor român din secolul 19, a „zbierătorilor şi dibacilor”, mîndri de ei înşişi”, este concluzia trasă de Andrei Pleşu în editorialul citat.

Citeşte mai multe despre:   Andrei Plesu