Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, a intrat în greva foamei

Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, a intrat în greva foamei

Un articol de: B1 TV - 22 Oct 2014, 09:20
Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, a intrat în greva foamei Foto: epochtimes-romania.com Eveniment

Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, ucis de Securitate, a intrat în greva foamei. Urmaşul eroului a luat această decizie pentru că, susţine el, dosarul asasinării tatălui său este muşamalizat de autorităţi, transmite B1 TV.

Responsabil ar fi troţionarul, Marin Pîrvulescu, care este apărat de reprezentanţi ai Secţiei Parchetelor Militare. Andrei Ursu a trimis o scrisoare si premierului, însă fără niciun rezultat.

”De mai bine de 24 de ani aştept rezolvarea acestui caz, simbolic pentru bestialitatea regimului ceauşist, de către instituţiile post-decembriste. Întrucât am epuizat toate celelalte opţiuni prin care am cerut autorităţilor să nu-i mai protejeze pe ofiţerii de securitate - plângeri la Procurorul General, CSM şi Ministrul Justiţiei, scrisori deschise către primul ministru şi preşedinţie, declar greva foamei, începând de marti 21 octombrie 2014, ora 9:00.", spune Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu .

Gheorghe Ursu a fost torturat şi ucis în 1985 pentru critica sa împotriva regimului comunist. De atunci şi până în prezent, fiul său, Andrei Ursu, caută să-i facă dreptate şi să-l aducă în faţa justiţiei pe criminalul tatălui său, torţionarul Marin Pîrvulescu.

Însă din 2003, de când procurorul Dan Voinea a disjuns dosarul, lupta sa a ajuns într-o înfundătură. Cazul se află de peste 11 ani în nelucrare la Secţia Parchetelor Militare. Reprezentanţii instituţiei susţin că a fost soluţionat în 2013 la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti. Documentul nu s-ar afla în realitate la instanţă sau altă instituţie judiciară, susţine fiul disidentului.

În disperare de cauză, Andrei Ursu a apelat şi la premierul Victor Ponta, însă fără a primi vreun răspuns favorabil.

"Mușamalizarea acestui dosar de către un procuror militar șef, sub acoperirea conducerii Parchetului General și a Ministerului Justiției, aduce atingere imaginii guvernului dumneavoastră și imaginii României pe plan internațional. E vorba de o crimă notorie a comunismului românesc, pe care aţi declarat că doriţi să-l condamnaţi. Blocarea permanentă și abuzivă a rezolvării acestui caz cunoscut duce la concluzia că această guvernare a rămas aservită intereselor fostei Securități.", mai precizează Andrei Ursu.

Citeşte mai multe despre:   greva foamei