Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Angajament riscant pentru Iulian Bulai (USR). Autostrada Moldovei (A7), gata în 2024

Angajament riscant pentru Iulian Bulai (USR). Autostrada Moldovei (A7), gata în 2024

Un articol de: Andrei Vlad - 22 Feb 2021, 17:57
Angajament riscant pentru Iulian Bulai (USR). Autostrada Moldovei (A7), gata în 2024 foto: Facebook @ Iulian Bulai Eveniment

Controversatul Iulian Bulai, de la USR, cunoscut pentru gafele sale, a făcut o nouă afirmație care a stârnit polemici în social media. Liderul Comisiei pentru Cultură din Parlament, se implică și în proiectele de infrastructură rutieră. 

În urma unei întâlniri cu reprezentanții de la Ministerul Transporturilor și de la CNAIR, Iulian Bulai a prezentat stadiul proiectelor pentru Autostrada A8, Tg. Neamț - Iași - Ungheni și Autostrada A7. 

 

Iulian Bulai (USR): „A7, cel mai avansat proiect de autostradă"

 

Cel mai avansat proiect este Autostrada Moldovei (A7), potrivit lui Iulian Bulai. Acesta estimează că în 3 ani de zile, s-ar putea circula pe noul tronson. Este o afirmație foarte riscantă, în condițiile în care trebuie luate în calcul, pe lângă execuție, și etapele specifice premergătoare. În ultimii ani, în România, codașa Europei la numărul de kilometri de autostradă raportat la suprafață, ritmul a fost cel al „melcului", cu ani de zile pentru zeci de kilometri construiți. În cazul A7, vorbim despre 300 de kilometri. 

„(...) A7 este cel mai avansat proiect de autostradă. Se estimează că la sfârșitul lui 2024 - începutul anului 2025 vom putea circula pe autostradă până la Pașcani. Segmentul Ploiești – Pașcani va fi scos la licitație în acest an. Momentan, pe sectorul Ploiești – Buzău studiul de fezabilitate și geo vor fi gata pe 1 martie, iar auditul de siguranță pe 8 martie. Pentru Buzău - Focșani acordul de mediu va fi gata pe 21 iunie.

Focșani – Bacău: pe 15 martie va fi gata acordul pentru memoriul de mediu;  pe 10 iulie va fi predat acordul de mediu. În septembrie – octombrie va fi lansată execuția.

Bacău – Pașcani: studiul geo și de fezabilitate vor fi gata în aprilie, iar acordul de mediu în august. În noiembrie – decembrie se estimează lansarea licitațiilor. 

Am încredere că prin munca celor de la CNAIR, alături de toți cei implicați în aceste proiecte de infrastructură, se vor găsi cele mai bune soluții pentru ca Moldova să aibă în sfârșit parte de autostrăzile pe care le așteaptă de atât de mult timp. Există mult entuziasm și dorință de realizare a acestor proiecte", a notat Bulai pe pagina sa de Facebook.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Anunțul lui Bulai este contestat de către Alin Șerbănescu, fost purtător de cuvânt al CNAIR.

„Alin Șerbănescu: Bulai este foarte optimist. Iar optimismul ăsta vine din necunoașterea domeniului. Putea la fel de bine să spună că este gata anul viitor, că doar nu-l doare gura. Părerea mea este că un prim tronson din A7, adică Ploiești-Buzău ar putea fi gata prin 2024-2025. Pentru restul, estimez 2026-2027. Și asta dacă proiectele merg cât de cât cursiv", a declarat Șerbănescu pentru B1.ro

Citeşte mai multe despre:   Iulian Bulai,   USR