Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Angajații căminului de bătrâni din Craiova, cu 126 de cazuri de COVID-19, au împărțit pliante electorale cu Olguța Vasilescu. Ei ar fi fost obligați de conducere / Reacția directorului

Angajații căminului de bătrâni din Craiova, cu 126 de cazuri de COVID-19, au împărțit pliante electorale cu Olguța Vasilescu. Ei ar fi fost obligați de conducere / Reacția directorului

Un articol de: Andrei Ștefan - 15 Aug 2020, 15:13
Angajații căminului de bătrâni din Craiova, cu 126 de cazuri de COVID-19, au împărțit pliante electorale cu Olguța Vasilescu. Ei ar fi fost obligați de conducere / Reacția directorului Foto: pixabay.com Galerie foto (1) Eveniment

Angajații Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova, unde zilele trecute au fost confirmate 126 cazuri de COVID-19, au ieșit din unitate pentru a împărți pliante electorale.

 

Angajații Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova, campanie electorală pentru Olguța Vasilescu

 

Câțiva angajați ai instituției s-au pozat în timp ce împărțeau integrame cu Olguța Vasilescu, în vreme ce alți colegi din cadrul căminului acuză conducerea unității că obligă salariaţii să promoveze candidatul la Primăria Craiova, susținând chiar că unii dintre salariaţii care au împărţit pliante trebuiau să fie în carantină.

Conform spuselor angajaților, în data de 11 august, când zeci de pensionari şi angajaţi ai centrului erau bolnavi de COVID-19, câțiva angajați au plecat din focar pentru a face campanie electorală.

 

Angajații ar fi obligați să facă publicitate electorală de către directorul centrului

 

„Sunt contacţii direcţi ai contabilului-şef care a fost internat la Spitalul Victor Babeş şi care a ieşit pozitiv. Aceste doamne trebuiau să fie, la 12:35, la serviciu, iar dânsele fac campanie electorală. Marţi, pe data de 11 august.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Ştiţi cum ne ameninţă pe noi domnul director? Ne ameninţă şi ne face oale de porci. Şi tot timpul ne vorbeşte urât şi ne jigneşte, dar ne-a ajuns cuţitul la os. (…) Fetele erau în spital şi ei făceau campanie. Luau fetele forţat, că dacă nu, îşi pierdeau locul de muncă. Să le ducă să împartă pliante”, a mărturisit o angajată a căminului de bătrâni.

 

Directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova neagă acuzațiile

 

„Nu am obligat pe nimeni să meargă în nicio campanie electorală. Eu nu am făcut campanie electorală, nu ştiu despre ce e povestea. N-am ameninţat pe nimeni. Eu n-am fost aici zilele astea”, a reacţionat Valentin Giurcă, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova.

În ceea ce privește numărul de decese din cadrul unității, directorul spune că acestea nu sunt cauzate de noul coronavirus.

 „Avem decese, dar nu sunt dintre cei depistați pozitiv. Știți, într-un cămin de bătrâni, se mai și moare…”, a spus Giurcă.

Mai exact, conform datelor DSP Dolj, o singură persoană din cele infectate la căminul de bătrâni din Craiova a decedat: un pacient de 87 de ani. Însă potrivt spuselor cadrelor medicale din interiorul unității, 5 persoane  infectate cu COVID-19 și-ar fi pierdut viața.

Ideea este întărită și de un representant al unei firme de pompe funebre, care susţine că, în ultimele două săptămâni, a ajuns „de două-trei ori“ la azil cu maşina mortuară, iar în fiecare caz preluarea decedaţilor a fost făcută conform procedurii oficiale de înmormântare a persoanelor infectate cu COVID-19, scrie gds.ro

 

Focar de COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova: 126 de persoane infectate

 

Potrivit unui comunicat DSP Dolj, un focar de COVID-19 a fost identificat la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, unde au fost confirmate cu noul coronavirus 126 de persoane

„În urma monitorizării bilunare de către DSP Dolj a beneficiarilor şi personalului de îngrijire din centrele rezidenţiale, în data de 24.07.2020 a fost depistat un focar în Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova.

Unitatea funcţionează în două clădiri: una monobloc cu garsoniere, cu 2 scări de acces, 4 etaje şi o clădire cu 3 etaje. Iniţial, au fost depistate 24 de cazuri pozitive Covid 19, 16 la beneficiari, din 270 rezidenţi şi 8 la personal de îngrijire, din 100 persoane”, a transmis DSP Dolj.

„La data de 12.08.2020, situaţia este următoarea: total cazuri confirmate: 126 (100 rezidenţi şi 26 personal) 1 deces, rezident cu comorbidităţi. Toate cazurile au fost cu forme uşoare sau asimptomatice de boală, rezidenţii rămânând în centrul rezidenţial, unde li s-a asigurat îngrijire medicală de către personalul medical, angajaţi ai centrului, medici, asistenţi medicali şi dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome”, se mai arată în comunicat.

Citeşte mai multe despre:   Alegeri Locale Craiova,   Stiri Craiova