Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Angela Gheorghiu neagă faptul că ar fi fost invitată să participe la Festivalul "George Enescu": Nu am primit nicio invitație oficială

Angela Gheorghiu neagă faptul că ar fi fost invitată să participe la Festivalul "George Enescu": Nu am primit nicio invitație oficială

Un articol de: - 03 Sep 2015, 13:28
Angela Gheorghiu neagă faptul că ar fi fost invitată să participe la Festivalul "George Enescu": Nu am primit nicio invitație oficială Eveniment

Angela Gheorghiu a declarat că nu a primit nicio invitație oficială de a participa la Festivalul “George Enescu”. Afirmațiile sopranei vin ca o reacție la interviul în care Mihai Constantinescu a declarat că aceasta ar fi fost invitată de trei ori la eveniment, potrivit Mediafax.

"În ultimii ani, a devenit un obicei regretabil ca numele meu să fie menţionat în preajma Festivalului Enescu în declaraţii inexacte şi vădit înşelătoare faţă de publicul din România. Recent, s-a menţionat că aş fi fost invitată în mai multe rânduri să particip la festival, dar de fiecare dată am refuzat. Ţin să precizez că nu am primit niciodată nici o invitaţie oficială, nici o propunere clară care să precizeze termenii în care participarea mea ar fi putut avea loc şi, cu atât mai puţin, vreun contract ferm”, este declarația sopranei.

Angela Gheorghiu a mai spus că la festivalurile internaționale la care participă, organizatorii dau dovadă de profesionalism și rigoare, “parcurgând aceleaşi etape fireşti în relaţia cu orice artist internaţional”.

Mihai Constantinescu - directorul Artexim, o instituţie publică a Ministerului Culturii prin care este organizat Festivalul Internaţional "George Enescu" – a mai declarat că deși a fost invitată de trei ori, Angela Gheorghiu  nu a acceptat niciodată.

"Doamna Angela Gheorghiu a fost invitată de trei ori. Decizia dânsei a fost de a nu veni. Acum, dragoste cu sila nu se face. Dacă dânsa, la un moment dat, o să considere că poate să vină în condiţiile pe care le pune festivalul, cu mare plăcere va fi invitată. Nu cred că festivalul trebuie să stea într-un artist", este declarația lui Mihai Constantinescu.

Citeşte mai multe despre:   invitatie