Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ANI acuză 32 de parlamentari de incompatibilitate: Petre Roman și Sorin Ilieșiu, aflați pe listă

ANI acuză 32 de parlamentari de incompatibilitate: Petre Roman și Sorin Ilieșiu, aflați pe listă

Un articol de: - 12 Mar 2014, 16:03
ANI acuză 32 de parlamentari de incompatibilitate: Petre Roman și Sorin Ilieșiu, aflați pe listă Eveniment

Agenția Națională de Integritate a constatat 32 de parlamentari în stare de incompatibilitate, fiind vorba de 22 de deputați și 10 senatori.

Numele lui Petre Roman și cel al lui Sorin Ilieșiu apar pe lista ANI.

Lista celor 32 de aleși cuprinde nume care au exercitat simultan funcții și calități, precum și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații.

ANI este o instituție care trebuie să facă evaluările privind starea de incompatibilitate. Trebuie să vedem în fiecare caz, fiecare persoană nominalizată trebuie să prezinte toate dovezile legate de lucrurile invocate de ANI, iar noi, ca și partid politic, respectăm deciziile instanței și ale instituțiilor”, a comentat purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, în condițiile în care cei mai mulți parlamentari de pe această listă sunt liberali.

Deputatul Petre Roman a explicat că starea sa de incompatibilitate este legată de calitatea de persoană fizică autorizată deținută în 2012, dar că a discutat cu ANI și că el a încercat să își explice starea.

”În mod evident, este vorba despre acest PFA. Am cerut în decembrie ca să fie anulat. A trebuit să intervin personal la serviciul de contabilitate, ei spuneau că trebuie să se suspende. Ulterior am aflat că, de fapt, trebuie anulat. În momentul în care am discutat cu cei de la ANI le-am spus că dincolo de acest PFA nu a existat niciun fel de operațiuni și nici după. Mă supără și mă deranjează că este pus numele meu pe această listă”, a spus Petre Roman, într-o intervenție telefonică pe B1 TV.

Lista integrală a parlamentarilor găsiți în stare de incompatibilitate poate fi accesată AICI.

Citeşte mai multe despre:   Parlamentul Romaniei,   ANI,   incompatibilitate