Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ANI: Fostul vicepreședinte de la Asigurări, Tudor Baltă, în conflict de interese penal

ANI: Fostul vicepreședinte de la Asigurări, Tudor Baltă, în conflict de interese penal

Un articol de: - 14 Aug 2013, 10:54
ANI: Fostul vicepreședinte de la Asigurări, Tudor Baltă, în conflict de interese penal Foto: evz.ro Eveniment
Fostul Vicepreședinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Tudor Baltă, a fost găsit de ANI în conflict de interese penal, după ce în calitate de vicepreședinte al C.S.A., a participat la ședința Consiliului din data de 03 august 2010, în cadrul căreia s-a aprobat cererea societății Compania de Asigurări Reasigurări Exim România S.A. (CARE – România S.A.), de obținere a autorizației de funcționare ca societate de asigurare.

Baltă deține un număr de 30.000 acțiuni la societatea Compania de Asigurări Reasigurări Exim România S.A.

Tudor Baltă a ocupat funcția de Vicepreședinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor în  perioada 28 iunie 2006   – 29 aprilie 2013, transmite ANI într-un comunicat de presă.

„Astfel, TUDOR BALTA a încălcat dispozițiile art. 2531 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă”, se arată în comunicatul ANI.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către TUDOR BALTA a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 2531 din Codul Penal al României.