Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Anna Andronache, eleva care s-a luat la trântă cu sistemul, a vorbit despre tragedia din Retezat: "Au murit doi copii de vârsta mea din cauza ambiţiilor şi iresponsabilităţii părinţilor lor" (VIDEO)

Anna Andronache, eleva care s-a luat la trântă cu sistemul, a vorbit despre tragedia din Retezat: "Au murit doi copii de vârsta mea din cauza ambiţiilor şi iresponsabilităţii părinţilor lor" (VIDEO)

Un articol de: - 26 Apr 2017, 19:06
Anna Andronache, eleva care s-a luat la trântă cu sistemul, a vorbit despre tragedia din Retezat: "Au murit doi copii de vârsta mea din cauza ambiţiilor şi iresponsabilităţii părinţilor lor" (VIDEO) foto: Facebook Eveniment

Anna Andronache, eleva în clasa a opta la Şcoala Coresi din Târgovişte, cunoscută pentru curajul de a-și expune punctul de vedere referitor la sistemul educațional din România, a revenit cu o nouă postare pe pagina sa de Facebook. De data aceasta, a vorbit despre tragedia din Retezat în urma căreia doi adolescenți și-au pierdut viața. Tânăra susține că cei doi copii au ajuns în situația respectivă din cauza iresponsabilității părinților lor fiindcă i-au obligat să facă performanță într-un sport care presupune riscuri enorme. 

„Au murit doi copii de vârsta mea din cauza ambiţiilor şi iresponsabilităţii părinţilor lor. Unul dintre ei a început alpinismul la 8 ani. Am avut şi eu 8 ani acum nu foarte mult timp şi ştiu că nu voiam decât să mă joc. Niciun copil de 8 ani nu ar da joaca pe performanţă. Cei doi copii au fost împinşi de părinţi spre performanţă, nu li s-a dat de ales. Vorbesc din proprie experienţă, am avut şi eu momentul meu de glorie la o vârstă fragedă. La 7 ani jumate m-am apucat de ciclism. Am văzut asta la tata şi am vrut să văd cum e. M-a sprijinit în noul meu hobby, mergea cu mine pe dealuri şi pe munte. Am participat la o cursa de 30 km de MTB pentru care m-am antrenat 3 săptămâni şi am terminat-o. Eram singurul copil care mai făcuse aşa ceva. Am dat un interviu la ziar şi am apărut la televizor. 

După concurs am avut o discuţie cu tata. Mi-a explicat că nu am adversari la categoria mea de vârstă şi dacă mai particip la concursuri pot deveni faimoasă, dar asta ar însemna să mă antrenez mereu şi să renunţ la joacă. Mi-a plăcut ciclismul şi faima, dar mai mult îmi plăcea să mă joc.    Mi-am dat seama că nu vreau să renunţ la joacă şi la copilăria mea pentru performanţa asta. M-am întors la păpuşile mele fără niciun regret. M-am lăsat de ciclism şi tata m-a înţeles şi nu m-a presat în niciun fel să continui ciclismul, dimpotrivă. Mi-a dat mereu de ales şi a acceptat deciziile mele. Dacă voia, putea să mă convingă să continui şi acum aş fi fost o ciclistă faimoasă", a scris Anna Andronache pe FacebookSCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

Cei doi adolescenţi care și-au pierdut viața în avalanşa de sâmbătă după-amiază, în Munţii Retezat au fost identificați. Ei sunt Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, alpinişti renumiţi, cu recorduri mondiale şi europene la activ. Mai multe detalii puteți găsi aici