Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ANP doarme, iar deținuții sunt patroni la telefon: Pușcăriașii au păgubit sute de oameni prin escrocherii cu smartphone-uri

ANP doarme, iar deținuții sunt patroni la telefon: Pușcăriașii au păgubit sute de oameni prin escrocherii cu smartphone-uri

Un articol de: B1 TV - 14 Oct 2013, 18:48
ANP doarme, iar deținuții sunt patroni la telefon: Pușcăriașii au păgubit sute de oameni prin escrocherii cu smartphone-uri Foto: ziaruldeiasi.ro Eveniment

Administraţia Naţională a Penitenciarelor doarme, iar deţinuţii sunt patroni după gratii. Cu ajutorul unor telefoane performante conectate la internet, mai mulţi puşcăriaşi din Penitenciarul Colibaşi au inventat o nouă escrocherie.

Au furat datele unor societăţi comerciale şi în numele lor, au postat pe internet anunţuri de angajare. Cine accepta un job la firma lor plătea o taxă de minimum 600 de lei.

Astfel, au păcălit aproape 60 de oameni, cu peste 100.000 de euro. Ca să vină de hac escrocilor din puşcărie, poliţiştii care s-au ocupat de anchetă nu au suflat o vorbă cadrelor Penitenciarului din Colibaşi.

Poliţiştii Secţiei 5 din Capitală au demarat ancheta după ce un administrator de firmă i-a anunţat că datele societăţii sale sunt folosite pentru escrocherii de către persoane necunoscute.

Astfel, oamenii legii au ajuns să afle că administratorul nu este singurul care se confruntă cu această problemă. Şi datele unui clinici medicale şi ale unei societăţii de curăţenie au fost furate, iar în numele companiilor s-au făcut angajări pe internet.

Totul era controlat din puşcăria Colibaşi de către mai mulţi deţinuţi cu telefoane mobile performante.

„Persoana respectivă care a utilizat fraudulos aceste date a angajat prin intermediul internetului mai multe femei din 5 județe din România. Aceste femei aveau sarcina, atât prin telefon, cât și prin internet, fără a se vedea cu angajatorul să recruteze mai multe persoane să țină interviuri și să angajeze persoane care vor lucra pentru firma respectivă. Persoanelor li se cerea minim 600 de RON”, spune polițiștii de la Secția 5 din Capitală.

Practic după o lună de zile, patronii dispăreau fără urmă, însă afacerea mergea ca pe roate. Niciun gardian din Colibaşi nu-i deranja pe afaceriştii din celule care în 3 luni de zile au strâns 100.000 de euro de la zeci de persoane păcălite.

Lipsa de vigilenţă a cadrelor din Colibaşi, dar şi suspiciunile că acestea ar avea legătură cu deţinuţii din gruparea infracţională i-a determinat pe poliţiştii să declanşeze percheziţii fără ştirea gardienilor, doar cu ajutorul ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale.


Şi aşa se dovedeşte că în puşcării alte autorităţi decât Administraţia naţională a Penitenciarelor reuşesc să restabilească ordinea. Citeşte mai multe despre:   detinuti