Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Controale ANPC înainte de Paște. Ce nereguli au găsit comisarii (FOTO)

Controale ANPC înainte de Paște. Ce nereguli au găsit comisarii (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 07 Apr 2018, 18:11
Controale ANPC înainte de Paște. Ce nereguli au găsit comisarii (FOTO) Foto: anpc.gov.ro Eveniment

ANPC a descoperit mai multe nereguli în timpul unor controale desfășurate înainte de Paște, în București, Constanța și Argeș.

În București, comisarii au verificat modul în care își desfășoară activitatea operatorii economici din Piața Sudului și din Piața Obor.

Foto: anpc.gov.ro

La cinci dintre cei verificați în Piața Sudului au fost constatate deficiențe legate de informare (de exemplu, produse congelate vândute ca și refrigerate), nerespectarea codițiilor de temperatură la expunere (în cazul a 230 de kg de carne), depuneri de rugină pe vitrinele frigorifice și satâr, carne de rață expirată (8 kg, nu se afla la comercializare).

Foto: anpc.gov.ro

”La 4 dintre operatorii economici verificați în Piața Obor s-au constatat abateri de la legislația în domeniul protecției consumatorilor, după cum urmează: nerespectarea codițiilor de temperatură la comercializare (ex. expunere la comercializare carcasă miel/ carcasă porc în condițiile mediului ambiant), neinformarea consumatorilor asupra datei limită de consum și a speciei sacrificată, prezentă în compoziția produsului (carne tocată și pastă de mici)”, se arată în comunicatul ANPC.

Foto: anpc.gov.roUn meteorit a căzut pe Pământ, fără să lovească pe cineva. Dar, la câteva zile distanţă, oamenii au început să se îmbolnăvească grav

În județul Constanța, comisarii ANPC au verificat peste 60 de comercianți / producători și 4 măcelării din cinci piețe. S-au constatat deficiențe cu privire la procedurile de tranșare și prezentare a cărnii, depozitare improprie, lipsa elementelor de identificare și caracterizare, nerespectarea condițiilor de temperatură la comercializare, utilizarea cârligelor din metal vopsit (în loc de cârlige din inox). 

Foto: anpc.gov.ro

”Comisarii CJPC Constanța au retras de la comercializare cca. 100 de kg de carne și au obligat administratorii piețelor să instaleze sisteme de răcire și cârlige din inox. La acțiunile de control din Argeș, din Piața Ceair din Pitești, a fost verificată o cantitate de 240 kg de carne (carne de miel, carne de porc, pastramă, pulpe de pui). Nu au fost constatate probleme deosebite din sfera de competență a reprezentanților ANPC”, se mai arată în comunicatul Autorității.

Citeşte mai multe despre:   ANPC