Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ANRE: Românii vor primi compensaţii plus despăgubiri la întreruperea energiei electrice

ANRE: Românii vor primi compensaţii plus despăgubiri la întreruperea energiei electrice

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 21 Apr 2021, 10:01
ANRE: Românii vor primi compensaţii plus despăgubiri la întreruperea energiei electrice FOTO: Pixabay.com Eveniment

Noi obligații pentru firmele de distribuție de energie electrică au fost stabilite prin ordinul 25/2021 al Autorității de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE, în cazul în care au loc deranjamente. Astfel că, dacă e cazul, ele vor plăti simultan și despăgubiri și compensații clienților afectați.

Potrivit ordinului intrat recent în vigoare, citat de economica.net, punctul 5.3 se modifică și va avea următorul cuprins: “În situația în care, pentru aceeași întrerupere, utilizatorul este îndreptățit să primească și o compensație conform Standardului de performanță și o despăgubire, el primește atât despăgubirea, cât și compensația”.

Dispoziția legală se referă la standarul de distribuție a energiei electrice. Mai exact, acum se acordă, cumulat, și despăgubiri și compensații clientului păgubit de o pană de curent, nu doar una sau doar alta, ca până acum.

În caz, compensațiile se acordă în general în cazurile în care fie alimentarea cu energie electrică nu este reluată în timpul regulamentar (șase ore în orașe, patru ore în orașele reședință de județ, 12 ore în mediul rural) sau dacă au loc prea des întreruperi lungi (mai mult de opt într-un an la oraș sau 12 la țară), în condiții de vreme normală. Acestea se acordă automat, și sunt, pentru fiecare eveniment, de 30 de lei petru clienții racordați la joasă tensiune, 200 pentru cei racordați la medie tensiune și 300 de lei cei la înaltă tensiune.

Pe de altă parte, despăgubirile sunt plătite în general în cazul în care apar defecțiuni ale aparatelor casnice ca urmare a fluctuațiilor de tensiune.

 

Citeşte mai multe despre:   ANRE,   pana de curent