Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Antena 3 îl protejează pe Voiculescu: Informațiile din rechizitoriul DNA, trunchiate

Antena 3 îl protejează pe Voiculescu: Informațiile din rechizitoriul DNA, trunchiate

Un articol de: B1 TV - 27 Sep 2013, 15:22
Antena 3 îl protejează pe Voiculescu: Informațiile din rechizitoriul DNA, trunchiate Eveniment

Una relatează Antena 3 despre dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, alta se arată în rechizitoriul DNA. Trustul media care a fost înființat de Dan Voiculescu a prezentat trunchiat informaţiile din rechizitoriul întocmit în dosarul ICA.

Mai exact, jurnaliştii au vorbit despre "Dosarul Telepatia",  prezentând ca dovadă un "citat" din rechizitoriu. Citat care a fost scos din context, astfel încât sensul i-a fost denaturat complet.

Dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, a fost prezentat trunchiat de jurnaliştii de la Antena 3. Aceștia citează un paragraf din rechizitoriul DNA în care se spune că ”toţi cei implicaţi (...) au acţionat în interesul SC "Grivco" SA Bucureşti din considerente telepatice ori din necunoaştere sau prostie."

Dar jurnaliștii nu prezintă și ceea ce scrie înainte de acest paragraf.

”Analiza întregului mecanism (...) relevă, de asemenea, faptul că învinuitul şi-a folosit influenţa politică pentru a controla prin interpuşi întregul proces de privatizare a societăţii în condiţii care să-i faciliteze achiziţia pachetului de acţiuni la un preţ derizoriu - o versiune contrară însemnând să admitem că toţi cei implicaţi şi-au încălcat atribuţiile de serviciu sau au acţionat în interesul SC Grivco SA Bucureşti din considerente telepatice ori din necunoaştere sau prostie”, citează rechizitoriul procurorilor.

Despre diferența  dintre textul rechizitoriului şi informaţiile prezentate de Antena3  în acest caz a scris si Vlad Petreanu, pe blogul personal.

”Ce a făcut Dan Voiculescu? A tăiat din frază întreaga demonstraţie, deci implicaţia logică, şi a lăsat doar ceva din concluzie, căreia i-a inversat astfel la 180 de grade sensul. Este o şmecherie ieftină şi o minciună gogonată”, scria jurnalistul.

Voiculescu, protejat de Antena 3
Embed:

Citeşte mai multe despre:   dosarul ica,   Antena 3,   Dan Voiculescu