Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ANTONIA, primul funcţionar public VIRTUAL din România. UNDE va fi pus în funcţiune

ANTONIA, primul funcţionar public VIRTUAL din România. UNDE va fi pus în funcţiune

Un articol de: B1.ro - 13 Mar 2018, 07:26
ANTONIA, primul funcţionar public VIRTUAL din România. UNDE va fi pus în funcţiune Eveniment

Primul funcţionar public virtual din România va fi pus în funcţiune de la jumătatea lunii viitoare la Primăria Cluj-Napoca. Potrivit primarului Emil Boc, funcţionarul virtual se va numi Antonia şi va avea ca sarcină să dirijeze cererile online ale cetăţenilor.

"Am participat cu plăcere săptămâna aceasta la evenimentul dedicat tehnologiilor avansate, 'Trends and Trendsetters in Deep Tech, Entrepreneurship and Policies', parte a Startup Europe Week. Alături de temele abordate cu privire la inovaţie, progresul tehnologiei şi al societăţii în noua eră digitală, am anunţat proiectul de dezvoltare al primului 'funcţionar public' virtual din România. Proiectul Primăriei Cluj-Napoca a căpătat un nume, 'Antonia', după modelul deja foarte cunoscut la nivel mondial al Sofiei - primul robot 'cetăţean' din lume. Echipa de proiect este coordonată de Serviciul Strategii de informatizare alături de Centrul de Informare pentru Cetăţeni", a postat Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

El a explicat că funcţionarul virtual va avea pentru început două roluri principale - acela de a dirija cererile online ale cetăţenilor şi acordarea de sprijin cetăţenilor, 24 de ore din 24, în interacţiunea lor cu primăria.

"Astfel, se reduce din munca celorlalţi funcţionari publici prin redistribuirea instantă către serviciul corespunzător a cererii completate de către cetăţean, simplificând din ce în ce mai multe procese şi interacţiunea clujenilor şi vizitatorilor cu primăria", potrivit postării primarului.

Pentru prima componentă, funcţionarul virtual se află în teste şi va fi disponibil şi operaţional începând cu 15 aprilie. A doua componentă implică instalarea unui robot într-un spaţiu al primăriei, care urmează să fie disponibil fără întrerupere.

"Nu în ultimul rând, componenta cheie este ceea ce specialiştii numesc 'machine learning' şi mai departe, inteligenţă artificială. Sunt concepte pe care trebuie să le analizăm serios alături de comunitatea de IT a Clujului şi să vedem împreună cele mai bune soluţii pentru creşterea calităţii vieţii prin tehnologie", a mai scris Emil Boc.

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Cluj-Napoca,   Emil Boc