Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Anunț MAE: Belgia a extins lista zonelor roșii din România. Toți cei care sosec din aceste regiuni intră în autoizolare și trebuie să efectueze un test pentru COVID-19

Anunț MAE: Belgia a extins lista zonelor roșii din România. Toți cei care sosec din aceste regiuni intră în autoizolare și trebuie să efectueze un test pentru COVID-19

Un articol de: Maria Zărnescu - 14 Aug 2020, 21:48
Anunț MAE: Belgia a extins lista zonelor roșii din România. Toți cei care sosec din aceste regiuni intră în autoizolare și trebuie să efectueze un test pentru COVID-19 FOTO: Pixabay.com Eveniment

În cursul serii de 14 august, Regatul Belgiei a inclus încă 15 județe ale României pe lista zonelor roșii. Persoanele care ajung în țară din aceste zone trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test PCR pentru depistare infecției cu COVID-19, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

 

14 județe și Bucureștiul, pe lista zonelor roșii pentru Belgia

 

Măsura intră în vigoare începând cu data de astăzi, 14 august, iar noile județe adăugate pe lista zonelor roșii sunt: Ilfov, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și București.

Până la această dată, pe lista zonelor roșii au mai fost incluse de către Belgia și județele: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, după cum se arată în comunicatul MAE:

În continuarea informațiilor referitoare la condițiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile belgiene au revizuit condițiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România.

Conform noilor măsuri, începând cu data de 14 august a.c., o serie de județe din România au fost incluse în zona roșie. Astfel, începând de azi, în zona roșie sunt incluse următoarele zone/județe din

România:

 · București-Ilfov (București, Ilfov);UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

 · Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare,

Sălaj);

 · Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui).

 Ministerul Afacerilor Externe reamintește că în zona roșie sunt incluse din data de 1 august și următoarele zone/județe:

 · Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu);

 · Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea);

 · Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița,

Prahova, Teleorman);

 · Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea).

Toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu COVID-19.

Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune testarea. Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, măsura autoizolarii și testarea sunt în competența autorităților regionale.

Celelalte județe ale României - Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș - rămân incluse în zona portocalie.

Totodată, MAE reamintește că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie, autoritățile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează că, începând cu data de 1 august a.c., toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul belgian formularul _Passenger Locator Form,_ care poate fi accesat online la: https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form [1] , fiind exceptate persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 și 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51902 [2], http://bruxelles.mae.ro/ [3], https://www.mae.ro/ [4] și https://diplomatie.belgium.be/en [5].