Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SPECIALIȘTII anunță schimbări climatice DEVASTATOARE: Deșertul SAHARA se extinde ÎN RITM ALERT! Milioane de oameni AFECTAȚI

SPECIALIȘTII anunță schimbări climatice DEVASTATOARE: Deșertul SAHARA se extinde ÎN RITM ALERT! Milioane de oameni AFECTAȚI

Un articol de: - 02 Apr 2018, 19:23
SPECIALIȘTII anunță schimbări climatice DEVASTATOARE: Deșertul SAHARA se extinde ÎN RITM ALERT! Milioane de oameni AFECTAȚI Eveniment

Specialiștii au făcut un anunț șocant în legătură cu schimbările climatice. Sahara, cel mai mare deșert din lume s-a extins cu 10% în 100 de ani, parţial din cauza schimbărilor climatice provocate de om.

Oamenii de ştiinţă au analizat datele privind precipitaţiile anuale înregistrate pe teritoriul Africii între 1920 şi 2013. Când media anuală a precipitaţiilor este de 10 centimetri de ploaie pe an sau sub această valoare, zona este considerată deşert.

''Tendinţele din Africa conform cărora verile călduroase devin mai fierbinţi, iar sezoanele ploioase seacă sunt asociate cu factori printre care se numără creşterea cantităţii de gaze cu efect de seră şi de aerosoli din atmosferă'', a declarat într-un comunicat de presă Ming Cai, director de program în cadrul Departamentului pentru ştiinţe atmosferice şi geospaţiale a Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă din Statele Unite, care a finanţat cercetarea, potrivit agerpres.

''Aceste tendinţe au un efect devastator asupra africanilor, ale căror vieţi depind de economiile bazate pe agricultură", a adăugat specialistul.

Cea mai semnificativă extindere a deşertului a fost observată în timpul verilor, când Sahara a crescut cu 16% pe parcursul perioadei de 93 de ani. La fel ca în cazul altor suprafeţe deşertice, limitele deşertului Sahara fluctuează în funcţie de anotimpuri.

Citeşte mai multe despre:   Sahara