Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ANUNȚUL MOMENTULUI despre salariile medicilor: “ Pentru prima dată, vom introduce…”

ANUNȚUL MOMENTULUI despre salariile medicilor: “ Pentru prima dată, vom introduce…”

Un articol de: - 01 Mar 2018, 14:16
ANUNȚUL MOMENTULUI despre salariile medicilor: “ Pentru prima dată, vom introduce…” Eveniment

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că, pentru prima dată, vor fi introduse în regulament sporuri pentru numărul de ore petrecute în sala de operaţii, pentru neurochirurgie sau cardiologie intervenţională. De asemenea, ea a precizat că salariile vor fi la nivelul grilei din anul 2022.

"Sumele sunt rezonabile şi sindicatele au înţeles, în acest moment, această limitare a sporurilor, dar şi de creşterea foarte mare a salariilor personalului medical. Nu este o creştere falsă, este o creştere, dar sporurile sunt limitate la 30%, dar nu se pune problema să nu se aplice. (...) De exemplu, UPU avea sporuri de 100% , acum vor avea 85%, dar le va creşte baza. Reumatologia are 15%, chirurgia are 15%, dar pentru prima dată, se va introduce un spor aferent orelor petrecute în sala de operaţie, ceea ce este foarte important, se introduc sporuri noi pe neurochirurgie, la cardiologie intervenţională", a explicat Sorina Pintea, potrivit Mediafax.

Ministrul Sănătăţii a explicat faptul că sporurile maxime vor fi până la 85%, dar trebuie o limitare la 30% pe fiecare ordonator principal de credite.VESTE NEAȘTEPTATĂ în TELEVIZIUNEA DIN ROMÂNIA! CELEBRA PREZENTATOARE TV A FOST ÎNLOCUITĂ DEFINITV! CINE VA PREZENTA EMISIUNEA ÎN LOCUL EI

"Poate nu în procentul pe care şi-l doresc spitalele, dar cred că sunt sume rezonabile, asigurate prin bugetul de stat şi cred că asta este cel mai important. Regulamentul sporurilor presupune o limită maximă de 85% şi o limită minimă, marjele sunt stabilite pentru fiecare specialitate în parte. Aceste medii, în acest moment, reprezintă 46%. Noi trebuie să ne limităm la 30%, deci, cresc şi salariile şi sporurile, dar vedem cum le aşezăm. Eu am făcut personal calcule (...) şi creşterile sunt semnificative pentru că, în afară de salariu de încadrare care creşte semnificativ, avem şi aceste sporuri, deşi limitate la 30% adăugă o majorare", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Citeşte mai multe despre:   salarii