Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Anunțul unei companii aeriene: Vaccinul anti-COVID, obligatoriu pentru călătoria cu avionul

Anunțul unei companii aeriene: Vaccinul anti-COVID, obligatoriu pentru călătoria cu avionul

Un articol de: Andrei Ștefan - 24 Noi 2020, 11:16
Anunțul unei companii aeriene: Vaccinul anti-COVID, obligatoriu pentru călătoria cu avionul foto: Pixabay Eveniment

Potrivit anunțului directorului companiei aeriene australiene Qantas, pasagerii curselor efectuate de acest operator de zbor vor trebui să demonstreze că au fost vaccinați împotriva COVID-19 pentru a urca la bord.

 

Vaccinul anti-COVID, obligatoriu pentru călătoria cu avionulȘeful operatorului aerian, Alan Joyce, a declarat că „aceasta va fi o necesitate" atunci când vaccinurile vor fi disponibile, relatează BBC.

Într-un interviu acordat luni rețelei australiene Nine, Joyce a precizat că Qantas caută modalități de a-și schimba termenii și condițiile pentru pasagerii internaționali, în condițiile în care industria aeronautică, puternic afectată de restricțiile de călătorie, analizează modalitățile de a merge mai departe.

„Vom solicita oamenilor să se vaccineze înainte de a putea urca în aeronaval. Pentru pasagerii internaționali care ies și pentru oamenii care părăsesc țara credem că este o necesitate", a declarat acesta.

După 138 de zile în care circulaţia dintre cele două state australiene a fost oprită, pentru limitarea răspândirii coronavirusului, frontierele dintre Victoria şi New South Wales, ce cuprind populaţiile cele mai mari din ţară, s-au redeschis.

Lângă aeroportul din Sydney, capitala statului New South Wales, mai exact pe plaja Bondi, oamenii salutau pasagerii la aterizarea primelor avioane venite de la Melbourne, capitala statului Victoria. Înainte de pandemia de coronavirus, ruta aeriană între cele două metropole era a doua din lume ca trafic.

Deși statul Victoria s-a aflat centrul celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus din Australia, iar statul a aplicat măsuri stricte de interzicere a circulaţiei (celor 4,9 milioane de locuitori din Melbourne li s-a cerut să nu iasă din locuinţe timp de 112 zile) după ridicarea restricţiilor, la sfârşitul lui octombrie, nu s-a mai raportat niciun caz de COVID-19, pentru prima data în 5 luni.

„Există un anumit optimism, chiar încredere”, a spus premierul într-o conferință de presă, mulțumind concetățenilor care „au făcut o treaba excelență, ceea ce înseamnă că, în timp ce multe orașe din lume se așteaptă o iarnă mortală, noi, la Melbourne și în peste tot în Victoria suntem într-o situație bună pentru o vară sigură din punct de vedere al COVID și un 2021 normal”.

 

Comisia Europeană, ajutor de 4,4 milioane de euro pentru operatorii aeroporturilor regionale din România

 Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

În încercarea de a limita răspândirea pandemiei de SARS-CoV-2, începând cu data de 16 martie, autoritățile au decis suspendarea graduală a majorităţii zborurilor comerciale către şi dinspre România, fapt ce a determinat companiile aeriene care operează pe aeroporturile regionale româneşti să își reducă gradual cursele aeriene, până la oprirea totală a operaţiunilor lor, în 25 martie 2020, până în 17 iunie 2020.

Operaţiunile de trafic aerian au început să fie reluate din iulie 2020.

Recent, Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de 21,3 milioane de lei (aproximativ 4,4 milioane de euro), pentru a compensa operatorii aeroporturilor regionale pentru pagubele suferite din cauza pandemiei de coronavirus, se arată într-un comunicat publicat de Executivul comunitar.

Conform schemei de ajutor, de care vor beneficia operatorii aeroporturilor româneşti cu un trafic anual de pasageri între 200.000 şi trei milioane, se vor putea compensa acele aeroporturi pentru pierderile nete suferite în perioada 16 martie - 30 iunie 2020, din cauza măsurilor restrictive asupra serviciilor de transport aerian intern şi internaţional implementate de România şi de alte ţări.

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-COVID-19,   companie aeriana