Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aplicațiile de dating și videoconferințe ar putea fi monitorizate în Uniunea Europeană

Aplicațiile de dating și videoconferințe ar putea fi monitorizate în Uniunea Europeană

Un articol de: George Lupu - 21 Ian 2021, 15:30
Aplicațiile de dating și videoconferințe ar putea fi monitorizate în Uniunea Europeană Sursa Foto: Arhivă Eveniment

Aplicațiile de dating și cele de videoconferințe ar putea să fie monitorizate la nivelul UE. Potrivit unor documente consultate de Euractiv, aceste aplicații ar putea cădea sub incidența legislației europene de monitorizare a comunicațiilor online ca parte a eforturilor de a elimina materialele care înfățișează abuzuri asupra copiilor.

Comisia europeană a încercat să clarifice într-o serie de comunicări cu membrii ai Parlamentului European mai multe îngrijorări privind o serie de reguli propuse care ar permite cercetarea serviciilor online de comunicații pentru conținut care prezintă abuzarea copiilor.

Codul telecom al UE a fost lărgit în luna decembrie pentru a acorda protecții sub directiva ePrivacy a blocului comunitar, însemnând că platformele și serviciile de mesagerie nu vor putea scana conținutul încărcat online pentru potențiale materiale abuzive.

Comisia a introdus o derogare interimară pentru aceste protecții pentru a încerca să prevină răspândirea unor astfel de materiale.

Într-unul dintre schimburi, Comisia este presată să răspundă dacă aplicațiile de întâlniri precum Tinder vor fi vizate de noile reguli.

Executivul blocului comunitar a răspuns că, deși evaluările ar trebui făcute de la caz la caz, funcțiile de comunicare ale aplicațiilor de întâlniri ar putea cădea sub incidența derogării în cazul în care „nu sunt doar funcții conexe”.