Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aproape 2.400 de deţinuţi au votat în penitenciarele Rahova şi Jilava: La nivel național, au votat aproape 21.000 de deținuți

Aproape 2.400 de deţinuţi au votat în penitenciarele Rahova şi Jilava: La nivel național, au votat aproape 21.000 de deținuți

Un articol de: - 02 Noi 2014, 19:16
Aproape 2.400 de deţinuţi au votat în penitenciarele Rahova şi Jilava: La nivel național, au votat aproape 21.000 de deținuți Foto: cotidianul.ro Eveniment

Aproape 2.400 de deţinuţi din penitenciarele Rahova şi Jilava au votat la alegerile prezidenţiale, iar alte 88 de persoane încarcerate, care au anunţat că vor să voteze, nu s-au mai prezentat la urnele speciale.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova, Gabriela Livadariu, a declarat pentru Mediafax că din cei 1.122 de deţinuţi care au cerut să li se permită să voteze, 1.051 s-au prezentat la urna specială. Livadariu a precizat că au drept de vot 1.200 din cele aproximativ 1.350 de persoane încarcerate la Penitenciarul Rahova.

La Spitalul Penitenciarului Rahova s-au prezentat la vot 49 din cei 51 de deţinuţi care au cerut să-şi exercite acest drept. În această unitate sunt 81 de persoane încarcerate, însă doar 68 au drept de vot, a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei, Laura Costache.

De asemenea, 228 de persoane încarcerate la Penitenciarul Miercurea Ciuc au votat la scrutinul de duminică, în două cabine amenajate la Clubul Deţinuţilor, în timp ce la Penitenciarul Gherla din judeţul Cluj şi-au exprimat intenţia de a vota peste 500 de persoane private de libertate.

La Penitenciarul Aiud din judeţul Alba au votat 679 de deținuți, pentru aceștia fiind trimise urne mobile de la două secţii din apropierea închisorii.

La nivel naţional, aproape 21.000 de deţinuţi din totalul celor aproximativ 32.000 aflaţi în penitenciare şi-au exprimat dorinţa de a vota la alegerile prezidenţiale de duminică, au precizat repezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.


Citeşte mai multe despre:   detinuti,   alegeri prezidentiale,   Penitenciarul Rahova,   penitenciarul Jilava