Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aproape 4.000 de oameni protestează marți la Guvern, pentru a cere modificarea legislaţiei muncii (VIDEO)

Aproape 4.000 de oameni protestează marți la Guvern, pentru a cere modificarea legislaţiei muncii (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 07 Oct 2014, 08:19
Aproape 4.000 de oameni protestează marți la Guvern, pentru a cere modificarea legislaţiei muncii (VIDEO) Eveniment

Aproape 4.000 de salariaţi din toată ţara se vor aduna pentru două ore în faţa Guvernului pentru a protesta. Oamenii sunt nemultumiţi de legea dialogului social, care nu respectă drepturile angajaţilor. Sindicaliştii spun ca salariaţii au ajuns sclavii moderni ai sistemului și că doar un sfert dintre ei au contract colectiv de muncă.

Sindicaliştii "Cartel Alfa îşi vor striga nemulţumirile în faţa Guvernului, pe care îl acuză că nu şi-a respectat promisiunile din campaniile electorale de până acum. Angajaţii vor ca legea dialoglui social să fie modificată, mai ales că premierul le-a promis în urmă cu doi ani, dar şi la Congresul PSD de anul trecut,  că va lua măsuri în acest sens. La 3 ani de la ultimele modificări ale legii dialogului social,  mai puţin de 30 la sută dintre angajaţi au  contract colectiv de muncă, condiţiile de lucru sunt inumane, iar salariile mici, se plâng cei care vor protesta.

Sindicaliştii spun că angajaţii au ajuns sclavii moderni ai sistemului, care muncesc 12 ore pe zi cât pentru doi, pe un salariu de mizerie. De asemenea, angajaţii sunt supuşi presiunilor venite de la şefi.

Protestele din Capitală vin şi cu restricţii în trafic, în zona Pieţei Victoriei.

Restricţiile vizează  artere importante precum şoseaua Kiseleff şi bulevardele Ion Mihalache, Lascăr Catargiu , Aviatorilor şi strada Paris. Şoferii aflaţi în zonă  se vor fi nevoiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi să folosească rutele ocolitoare.

Peste 4.000 de sindicaliști protestează în fața Guvernului

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei,   protest