Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aproape 50 de taximetrişti, sancţionaţi în urma controalelor de la Aeroportul Otopeni

Aproape 50 de taximetrişti, sancţionaţi în urma controalelor de la Aeroportul Otopeni

Un articol de: - 30 Aug 2012, 20:25
Aproape 50 de taximetrişti, sancţionaţi în urma controalelor de la Aeroportul Otopeni Foto: arenait.net Eveniment

Poliția Rutieră a efectuat joi controale la taximetriștii de pe Aeroportul Otopeni, pentru a verifica dacă este respectată legislația la transportul de persoane în în acest regim. Ca urmare a acesteia, s-au aplicat 47 de sancțiuni contravenționale.

Dintre cele 47 de sancțiuni, 24 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor privind circulatia pe drumurile publice și 23 pentru încălcarea prevederilor privind transportul în regim de taxi și închiriere. În plus, au fost reținute 12 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.

 “Acţiunea s-a desfăşurat pe traseele dinspre/către aeroport, în zonele de debarcare şi de preluare a pasagerilor şi a urmărit depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor,” se relatează într-un comunicat al Poliției Române.

Scopul polițiștilor a fost să diminueze concurența neloială, să verifice starea tehnică a taxiurilor și dacă aparatele de taxat funcționează corect – fiind cunoscută practica de a „umfla” tariful de către unii conducători de taxi.

Acţiunea de joi a venit la două săptămâni după ce o tânără japoneză a fost acostată în Aeroportul "Henri Coandă", urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărit şi ucisă.

Citeşte mai multe despre:   sanctiuni,   Aeroportul Otopeni,   Politia Romana,   amenzi,   comunicare,   Taxi