Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aproape o jumătate de milion de pachete cu ţigări de contrabandă, capturate de Garda de Coastă

Aproape o jumătate de milion de pachete cu ţigări de contrabandă, capturate de Garda de Coastă

Un articol de: George Lupu - 02 Sep 2020, 16:21
Aproape o jumătate de milion de pachete cu ţigări de contrabandă, capturate de Garda de Coastă Eveniment

Captură uriașă realizată de Garda de Coastă în acest an.  Circa 487.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 5,9 milioane de lei, au fost capturate în acest an de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Oamenii legii informează că  aproximativ 85% dintre pachete au fost depistate în august, ascunse într-un container, în spatele unor obiecte de mobilier aduse în Portul Constanţa din Emiratele Arabe Unite. Țigările confiscate urmează să fie distruse.

Toate cele peste 412.000 de pachete cu ţigări de contrabandă au o valoare de aproximativ un milion de euro,  Poliţiştii Gărzii de Coastă au selectat pentru control, pe baza unei informaţii, respectivul container care, conform documentelor de transport, trebuia să fie încărcat cu mobilier din plastic, provenind din Emiratele Arabe Unite.

La deschiderea containerului, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au constatat că în partea din faţă se aflau cutii care conţineau obiectele de mobilier menţionate în documente, restul containerului fiind încărcat cu cutii de carton ce conţineau ţigări de provenienţă Duty Free.

Potrivit acestuia, cercetările poliţiştilor de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, sunt în derulare.

Diferenţa de aproximativ 15% din ţigările de contrabandă capturate de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă, în primele opt luni ale anului în curs, reprezintă 25 de cazuri privind comiterea a acestui tip de infracţiune, în care au fost implicate peste 30 de persoane.