Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aproximativ 200 de pacienți ai Spitalului de Psihiatrie „Alexandru Obregia” din Capitală au cerut să voteze

Aproximativ 200 de pacienți ai Spitalului de Psihiatrie „Alexandru Obregia” din Capitală au cerut să voteze

Un articol de: - 02 Noi 2014, 14:57
Aproximativ 200 de pacienți ai Spitalului de Psihiatrie „Alexandru Obregia” din Capitală au cerut să voteze Foto: caon.ro Eveniment

Aproximativ 200 de pacienți ai Spitalului Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia" din Bucureşti au cerut să voteze la urna mobilă, duminică, toţi aceştia având afecţiuni care nu le diminuează discernământul, au declarat reprezentanți ai unității sanitare pentru Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Rodica Năstase, a precizat că 198 de pacienţi internaţi şi-au exprimat în scris dorinţa de a vota la scrutinul prezidenţial de duminică şi au acte de identitate valabile.

Sute de pacienţi internaţi în alte spitale din Capitală vor vota şi ei, duminică, la urnele mobile ce vor fi aduse în unităţile sanitare, în urma solicitărilor formulate de aceştia.

Cererile pacienţilor au fost predate sâmbătă, în intervalul 18.00 - 20.00, secţiilor de votare de pe raza fiecărei unităţi sanitare. În funcţie de solicitări, reprezentanţii secţiilor ştiu câte buletine de vot să aducă în spitale, împreună cu urna mobilă şi timbrele autocolante care se aplică pe actul de identitate.

Pe de altă parte, medicii aflaţi de gardă în ziua scrutinului nu pot vota, alături de pacienţi, la urnele mobile.

Debilii şi alienaţii mintal nu au drept de vot, prevede Constituţia.

Citeşte mai multe despre:   vot