Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aproximativ 450.000 de elevi revin, luni, în bănci. Ministrul Educației: Avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane

Aproximativ 450.000 de elevi revin, luni, în bănci. Ministrul Educației: Avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane

Un articol de: Elena Stanciu - 10 Mai 2021, 08:27
Aproximativ 450.000 de elevi revin, luni, în bănci. Ministrul Educației: Avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane Eveniment

Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a revin, luni, la cursuri cu prezență fizică după vacanța de Paști. Esste vorba despre aproximativ 370.000 de elevi care se întoc în bănci și cărora li se adaugă alți circa 80.000 care revin, de asemenea, la școală, fizic, după scăderea ratei de incidență din localitățile în care locuiesc.

 

Elevii din clasele terminale revin, luni, la cursuri

 

Luni ”vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică cu 450.000 elevi mai mult decât au putut să meargă săptămâna trecută. Este vorba de elevii claselor terminale care încep şcoala mâine, toţi cu prezenţă fizică, indiferent de scenariu, de rata de infectare, în număr de 370.000, şi este vorba de un număr de aproape 80.000 de elevi care vor putea începe şcoala datorită scăderii ratei de infectare sub 1 la mie într-un număr de aproape 200 de localităţi", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică seară, pentru Antena 3.

În ceea ce privește riscul cu infectare cu coronavirus în unitățile de învățământ, Sorin Cîmpeanu a precizat: "Nu putem pretinde că există perfecţiune, dar se respectă mai mult decât în multe alte locuri. Nu vreau să... mă refer la centre comerciale, la parcuri de distracţii şi la alte astfel de locuri. În şcoli se respectă aceste reguli, ele trebuie să fie respectate pentru că deja avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane".

Elevii din clasa al VIII-a vor încheia cursurile pe 11 iunie, după care vor începe pregătirea pentru Evaluarea Națională, care începe pe 22 iunie.

Absolvenții de liceu vor mai merge la cursuri până la data de 4 iunie, apoi vor intra în perioada de pregătire pentru examenul de Bacalaureat, probele scrise începând pe 28 iunie.

 

Peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ, vaccinați anti-COVID-19

 Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Ministrul Cîmpeanu a declarat sâmbătă seară, într-o intervenție telefonică în cadril emisiunii „Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin, că peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat anti-COVID-19 până acum. Este vorba despre 44% din total angajaților și de 55% dintre cadrele didactice.

”La momentul la care vorbim, sunt peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ, vaccinați, din care 145.000 au făcut și rapelul. Personalul din învățământ rămâne categoria cea mai numeroasă în valoare absolută din perspectiva vaccinării. Dacă mă întrebați de procente, este vorba de 44% din cei 350.000 de angajați.

Personalul din învățământ include personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic. Dacă ne raportăm la cei care intră în contact nemijlocit cu elevii, procentul a depășit 55%, deci nu mai este minoritar”, a explicat Sorin Cîmpeanu. 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu