Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aproximativ 58.000 angajați ai MAI asigură ordinea publică în turul II al alegerilor (VIDEO)

Aproximativ 58.000 angajați ai MAI asigură ordinea publică în turul II al alegerilor (VIDEO)

Un articol de: - 16 Noi 2014, 09:09
Aproximativ 58.000 angajați ai MAI asigură ordinea publică în turul II al alegerilor (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Peste 58.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și angajați de la alte structuri operative sunt mobilizați duminică pentru a asigura desfășurarea procesului electoral în condiții de deplină legalitate, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, 13.300 de angajați ai MAI au misiunea de a asigura ordinea publică iar 4.700 de specialiști vor fi implicați în soluționarea sesizărilor electorale.

"34.200 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri asigură paza și protecția secțiilor de votare din întreaga țară. Pentru gestionarea oricărei situații care poate apărea în cursul procesului electoral, la nivelul MAI a fost constituită o rezervă de 7.800 de oameni", a precizat Dajbog.

Oficialul MAI a amintit principalele reguli ale procesului electoral. Votarea a început la ora 07:00 și se va încheia la ora 21:00, președintele biroului electoral al secției de votare este cel care declară votarea încheiată și dispune închiderea secției.

Persoanele care se află la ora 21:00 în sala unde se votează își vor putea exprima opțiunea.

Refuzul oricărei persoane de a se conforma dispozițiilor președintelui biroului electoral al secției de votare cu referire la ordinea publică este considerată contravenție și se sancționează cu amendă ce ajunge până 4.500 de lei.

MAI, primele date desfășurarea alegerilor

Citeşte mai multe despre:   MAI,   turul doi,   alegeri prezidentiale