Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aproximativ 750 de mineri de la Husnicioara vor primi de Crăciun prime de 700 lei

Aproximativ 750 de mineri de la Husnicioara vor primi de Crăciun prime de 700 lei

Un articol de: - 08 Dec 2014, 14:25
Aproximativ 750 de mineri de la Husnicioara vor primi de Crăciun prime de 700 lei Foto: digi24.ro Eveniment

Cei aproximativ 750 de mineri de la cariera Husnicioara (Mehedinți), parte a Complexului Energetic Oltenia, primesc de Crăciun prime de câte 700 de lei, informează Mediafax.

Conform liderilor de sindicat, minerii de la Hunsnicioara sunt singurii angajaţi din sistemul energetic din Mehedinţi care primesc prime de sărbători, acestea fiind mai mici față de anii trecuți și față de valoarea negociată prin contractul colectiv de muncă.

”Efortul financiar a fost destul de mare, au fost mai multe runde de negocieri. Până la urmă am ajuns la o înţelegere. Situaţia este într-adevăr incertă, o să vedem dacă până la urmă se vor reglementa şi vom ajunge la parametrii la care am fost. Faţă de alte sărbători, primele de anul acesta sunt mai mici, fiindcă noi în contract am avut negociată o valoare de 1.000 de lei”, a declarat liderul filialei Mehedinți a Cartel Alfa, Norocel Ciorăscu.

De Sfîntul Nicolae, angajații care au copii au primit şi câte o sută de lei în conturi pentru cadouri.

Mina Husnicioara, unde lucrează aproximativ 750 de persoane, este parte a Complexului Energetic Oltenia, care se confruntă cu o situație financiară dificilă, pe fondul neîncasării la timp a banilor livrați pentru cărbunele livrat termocentralelor și a cererii reduse de energie produse pe bază de lignit.

Citeşte mai multe despre:   mineri,   Craciun ,   Mehedinţi