Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aproximativ 8.800 de turiști au vizitat plajele sălbatice de la Marea Neagră în weekendul care a trecut

Aproximativ 8.800 de turiști au vizitat plajele sălbatice de la Marea Neagră în weekendul care a trecut

Un articol de: Maria Zărnescu - 08 Sep 2020, 08:46
Aproximativ 8.800 de turiști au vizitat plajele sălbatice de la Marea Neagră în weekendul care a trecut FOTO: Facebook: ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Eveniment

Primul weekend de toamnă s-a lăsat cu aglomerație la malul Mării Negre. În special în zonele plajelor sălbatice, acolo unde au fost aproximativ 8. 800 de turiști, informează Agerpres.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea a estimat că în timpul weekendului trecut, aproximativ 8. 800 de turiști au vizitat plajele sălbatice din sudul Rezervației. Mai mult decât atât, aceștia au aplicat sancțiuni în valoare de peste 40.000 de lei. Anunțul a fost făcut de către insituția de mediu, pe contul de Facebook.

 

1.100 de mașini pe plajele Midia, Corbu și Vadu

 

Cei mai mulți turiști au fost prezenți duminică, pe plajele de la Midia, Corbu și Vadu. Aproximativ 5.200 de persoane cu 1.100 de mașini.

„Acțiuni de control pe plajele sălbatice din zona sudică a RBDD, în primul weekend de septembrie. Calendaristic este toamnă, dar presiunea turismului pe plajele sălbatice din zona sudică a Rezervației Biosferei Delta Dunării (Midia, Corbu, Vadu) se menține la cote încă ridicate. Astfel, în data de 5 septembrie a fost estimat pe această zonă un număr de cca. 3600 turiști și 850 auto, iar în data de 6 septembrie, cca. 5200 turiști și 1100 auto.

Au continuat acțiunile echipelor mixte de control formate din inspectori ecologi ai ARBDD, jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Tomis” Constanța, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Rezervației Biosferei ,,Delta Dunării”, agenți de poliție din cadrul Serviciului de Poliţie ,,Delta Dunării” care au aplicat și în această perioadă sancțiuni celor care nu au respectat legislația în vigoare în ce privește accesul și vizitarea zonelor costiere, respectarea legislației de mediu.

Astfel, în urma acțiunilor comune de control de sâmbătă 5 septembrie, s-au aplicat 74 de sancțiuni (65 amenzi și 9 avertismente) în valoare totală de 21.900 lei, iar duminică 6 septembrie au fost aplicate 76 sancțiuni (52 amenzi și 24 avertismente) în valoare de 18 700 lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru încălcarea unor prevederi ale Legii 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", pentru încălcarea unor prevederi ale OUG Nr. 202 /2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, respectiv accesul persoanelor şi circulaţia cu mijloace rutiere pe teritoriul rezervaţiei fără actele de reglementare emise de Administraţia Rezervaţiei (permise de acces), campare ilegală, circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, în zone strict protejate sau pe zonele adiacente, precum și Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor.

Respectarea legislației nu este opțională, este o obligație a fiecăruia dintre noi având în vedere faptul că prin impactului nostru asupra mediului înconjurător, inclusiv asupra biodiversităţii contribuim la compromiterea, sau mai mult, la pierderea unor habitate naturale”, se arată în anunțul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.VREME EXTREMĂ în România! A început să ningă abundent

 

Acțiuni de control pe plajele sălbatice din zona sudică a RBDD, în primul weekend de septembrie Calendaristic este...

Publicată de ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii pe Luni, 7 septembrie 2020