Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Arad: Consilier local reclamat la BEJ pentru că s-a dat drept observator ca să stea într-o secție

Arad: Consilier local reclamat la BEJ pentru că s-a dat drept observator ca să stea într-o secție

Un articol de: - 16 Noi 2014, 20:57
Arad: Consilier local reclamat la BEJ pentru că s-a dat drept observator ca să stea într-o secție Foto: desteptarea.ro Eveniment
Un consilier local PSD din comuna arădeană Șofronea a fost reclamat de ACL la BEJ că ”s-a instalat ilegal” câteva ore într-o secție de votare, pretinzând că este observator, deși nu are acreditare.

Un consilier local PSD din comuna Șofronea s-a dat drept observator la o secție din satul Sânpaul, informează un comunicat ACL.

Reprezentanții ACL au oferit presei un filmuleț în care se vede că bărbatul stă pe un scaun și urmărește procesul de vot, deși nu are acreditare, relatează Mediafax.

”La Sânpaul, un consilier PSD s-a instalat ilegal în secția de votare. ACL a constatat că acesta s-a dus în secția de votare și a mințit că este observator pentru a putea staționa în interiorul secției. Legea spune foarte clar că membrii de partid nu pot fi observatori în secțiile de votare, motiv pentru care consilierul PSD nu avea de unde să prezinte vreun act cu care să își dovedească calitatea de observator. Din motive pe care nu le știm, președintele secției nu i-a cerut vreo dovadă că este observator, iar acesta a stat în secție vreme de câteva ore”, se arată în comunicat, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, pretinsul observator ”a fost înlăturat din secție abia după ce un membru ACL a sesizat Biroul Electoral al Secției de Votare nr. 387”.

Reprezentanții BEJ Arad au declarat că este vorba de consilierul local Ciufuligă Sever Dorin, care a fost reclamat de ACL, iar sesizarea a fost transmisă spre soluționare secției în care a avut loc incidentul, respectiv 387.

Incidentul este în curs de analiză.