Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Arafat susține Legea voluntariatului: Sper să fie publicată și aplicată până la sfârșitul anului

Arafat susține Legea voluntariatului: Sper să fie publicată și aplicată până la sfârșitul anului

Un articol de: - 19 Sep 2013, 17:19
Arafat susține Legea voluntariatului: Sper să fie publicată și aplicată până la sfârșitul anului   Foto: Mediafax.ro Eveniment

Legea voluntariatului ar rezolva multe probleme, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, manifestându-și speranța ca inițiativa să fie publicată și aplicată până la sfârșitul acestui ani.

Raed Arafat, care a participat joi la o conferință în care deputatul PSD Mihai Sturzu a anunțat depunerea unei propuneri legislative care reglementează voluntariatul, a explicat că și SMURD a debutat de la un nucleu de voluntari.

Arafat a spus că, personal, a lucrat timp de opt ani ca voluntar, în condiţiile în care această activitate nu beneficiază de o recunoaştere a competenţelor.

"Mulţi au lucrat ca voluntari în acest serviciu şi au rămas cu mulţumirea că au lucrat ca voluntari, fără să aibă o recunoaştere oficială a perioadei care au petrecut-o ca voluntari. E absurd că un student, dacă merge şi lucrează ca barman, poate primi o hârtie că a lucrat ca barman, dacă merge să lucreze ca voluntar undeva şi ajută şi câştigă şi experienţă într-un anumit domeniu să nu primească o hârtie care să ateste această activitate", a spus Arafat.

El a precizat că a făcum multe activităţi cu voluntari şi a arătat că interesul pentru această activitatea de voluntariat este foarte ridicat. "Dacă mâine la Cluj, la Sibiu sau Mureş mergem şi spunem că vrem să recrutăm vonuntari, dacă spunem că vrem 60 - am văzut asta la Cluj, apar 360 de cadidaţi să intre voluntari pentru anul respectiv", a spus Arafat, citat de Mediafax.

În ceea ce privește asistenții din domeniul medical, Raed Arafat a explicat că preferă pe cineva ”să ia nota 8 sau 9 în loc de 10”, însă să fie cu adevărat voluntar, proactiv și să ”facă lucururi care îl lasă să câștige experiență”.

Citeşte mai multe despre:   SMURD,   Raed Arafat