Are 38 de ani și a fost desemnat să coordoneze campania de vaccinare anti-COVID din România. Cine este medicul Valeriu Gheorghiță

Are 38 de ani și a fost desemnat să coordoneze campania de vaccinare anti-COVID din România. Cine este medicul Valeriu Gheorghiță
scumc.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în timpul conferinței de presă de marți, că medicul Valeriu Gheorghiță va fi coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România. El are 38 de ani, iar din 2012 lucrează în Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” din București.

Cine este medicul Valeriu Gheorghiță

De trei ani, Valeriu Gheorghiță este medic primar, iar coordonator de doctorat i-a fost profesorul Adrian Streniu Cercel, candidat pe listele PSD la alegerile parlamentare din 2020. Locotenent colonel medic Valeriu Gheorghiță are 38 de ani.

Postul a fost ocupat de către medicul Gheorghiță în luna august a anului 2017. Totodată, Valeriu Gheorghiță este asistent univeristar de la începutul anului 2016, Departamentul 2, Disciplina Boli Infecțioase I, Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof Dr Matei Balș”, Facultatea de Medicină Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, potrivit CV-ului său, citat de Libertatea.

După cum reiese din CV-ul medicului Gheorghiță, el are studii doctorale și postdoctorale la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. În perioada 2007 – 2012, el a fost medic rezident la Institutul Matei Balș.

Coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID din România

Marți, președintele Klaus Iohannis a anunțat că medicul Valergiu Gheorghiță va fi coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din România.

„Strategia de vaccinare va fi făcută publică săptămâna viitoare. Autoritățile au început organizărilie propriu-zise în vederea implementării eficiente a acestei strategii. În ședința de astăzi a fost desemnat și un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național, este vorba despre medicul Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central.

Vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. Este vorba, într-o primă fază de personalul medical, de cei aflați în grupele de risc, dar și de lucrătorii din sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente.

Au fost deja stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinări, măsuri care țin cont de condițiile specifice de stocare și transfport necesare, pentru ficare prdus, dar și de aspecte speciale precum echipele de vaccinare, locațiile unde se va desfășura procesul, precum și programarea populației. Am solicitat autorităților să comunice clar și transparent aceste măsuri, atât personalului medical, cât și populației. Trebuie să combatem dezinformarea și fakenews-urile care sădesc neîncredere și au un efect manipulatoriu profund nociv. Dacă știința arată eficacitatea vaccinurilor trebuie să ne unim efoturile pentru o vaccinare eficientă, acresă ne permită revenirea la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții”, a explicat șeful statului, în timpul unei conferințe de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe