Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Arestări în dosarul vânzării subevaluate a vagoanelor CFR Marfă: Directorul general și alte trei persoane, trimise după gratii (VIDEO)

Arestări în dosarul vânzării subevaluate a vagoanelor CFR Marfă: Directorul general și alte trei persoane, trimise după gratii (VIDEO)

Un articol de: - 05 Mai 2017, 08:26
Eveniment

Fostul director general al CFR Marfă, Mihuţ Crăciun a fost trimis după gratii 30 de zile! După o ședință maraton de aproape zece ore, Tribunalul Timiș a decis arestul a patru din cele 20 de persoane reținute de procurorii DIICOT, în dosarul vagoanelor vândute la fier vechi de CFR Marfă.

Celelalte persoane arestate în acest dosar alături de directorul general CFR Marfă sunt Bărculeţ Pavel, Ciobanu Daniel şi Enache Florin. În plus, alte cinci persoane au primit din partea judecătorilor arest la domiciliu, în timp ce celalte persoane inculpate în dosar sunt puse sub control judiciar.

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2016, la nivelul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă "CFR MARFĂ" S.A s-a constituit un grup infracţional organizat, implicând factori de decizie de la nivelul central şi teritorial al societăţii de transport, având ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societăţii, cu prilejul operaţiunilor de vânzare-cumpărare a 2.450 de vagoane destinate casării, facilitând astfel traficarea în folosul SC REMAT SA Călăraşi a diferenţei rezultate între valoarea reală şi cea subevaluată a bunurilor casate.

Subevaluarea s-a efectuat prin ofertarea pe Bursa de Mărfuri Bucureşti, în baza procedurii de licitaţie deschisă iniţiată de S.N.T.F.M. "CFR MARFĂ" S.A., a 2.450 de vagoane pe roţi, la preţ de fier vechi, deşi, în conformitate cu standardele în materie, deşeurile metalice provenite din casarea materialului rulant se încadrau în categoria "deşeu fier vechi greu" şi "deşeu fier vechi special" (oţel), categorii de deşeuri cu o valoare de piaţă net superioară.

Prejudiciul în acest dosar depăşeşte 6,3 milioane de euro.

Arestări în dosarul vânzării subevaluate a vagoanelor CFR Marfă: Directorul general și alte trei persoane, trimise după gratii

Citeşte mai multe despre:   CFR Marfa,   DIICOT,   arestat preventiv
 
Loading...