Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Biserica NU a ratat ocazia să facă PROPAGANDĂ pentru referendum nici la nunta fostului Principe Nicolae: Ce exerciţiu 'ABRACADABRANT' de imaginaţie a propus Arhiepiscopul Calinic (FOTO)

Biserica NU a ratat ocazia să facă PROPAGANDĂ pentru referendum nici la nunta fostului Principe Nicolae: Ce exerciţiu 'ABRACADABRANT' de imaginaţie a propus Arhiepiscopul Calinic (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 01 Oct 2018, 11:38
Biserica NU a ratat ocazia să facă PROPAGANDĂ pentru referendum nici la nunta fostului Principe Nicolae: Ce exerciţiu 'ABRACADABRANT' de imaginaţie a propus Arhiepiscopul Calinic (FOTO) Eveniment

Nunta fostului Principe Nicolae cu Alina Binder a fost încă un prilej pentru reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române (BOR) să facă propagandă politică. Evident, în favoarea referendumului privind familia tradiţională care se va desfăşura în mai puţin de o săptâmână.

În timpul nunții, Arhiepiscopul Calinic și-a început discursul prin a invita oaspeții prezenți la eveniment să facă un mic exercițiu de imaginație și să se gândească cum ar arăta lumea în care trăim dacă ar exista pe Pământ numai unul dintre sexe. 

"Orice căsătorie, când tinerii, mirele și mireasa se gândesc să întemeieze o familie, înseamnă că se întrupează încă o dată gândirea lui Dumnezeu. Pentru că noi oamenii, bărbații și femeile, tinerii și tinerele, am fost gândiți așa de Dumnezeu și așa a binecuvântat el și așa trebuie să fie. De exemplu, dacă facem un exercițiu să spunem așa, în fugă, puțin mai abracadabrant așa: dintr-o dată, în calculatoarele lui Dumnezeu să se seteze acolo numai nașteri de bărbați. Ar fi plin Pământul doar de bărbați. Ar fi pustiitor și plictisitor. Dacă cineva de acolo face o greșeală și apasă pe o tastă și se pot naște numai femei, ar fi amuzant așa pentru o vreme. Dar după aceea se complică lucrurile. Așa încât Dumnezeu a gândit forma și felul nostru de a fi”, a explicat prelatul, potrivit click.ro.

El a subliniat că nunta regală dintre fostul Principe Nicolae și Alina Binder reprezintă un bun exemplu pentru ideea de „familie tradițională” care se dorește a fi implementată prin referendumul de pe 6-7 octombrie. 

„Este semnificativă această nuntă dintre un prinț și o doamnă tocmai cu o duminică înainte de referendumul românesc, lucrare de maturitate morală a românilor care au trecut în istoria sa prin tot felul de ispite, ieșind biruitori, avându-l pe Dumnezeu ca părinte ocrotitor. Comunicarea Patriarhiei Române, de Preafericitul Părinte Patriarh în acest sens este adânc grăitoare”, și-a încheiat Arhiepiscopul Calinic discursul.

(Foto: Arhiepiscopul Calinic / Youtube)
 

Citeşte mai multe despre:   Arhiepiscopul Calinic,   principele nicolae,   alina binder