Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Arhiepiscopia Sucevei a pierdut procesul prin care revendica 166.000 hectare de la Romsilva. Decizie e irevocabilă

Arhiepiscopia Sucevei a pierdut procesul prin care revendica 166.000 hectare de la Romsilva. Decizie e irevocabilă

Un articol de: - 28 Noi 2014, 08:51
Arhiepiscopia Sucevei a pierdut procesul prin care revendica 166.000 hectare de la Romsilva. Decizie e irevocabilă Foto: cuvantul-ortodox.ro Eveniment
Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a pierdut, joi, procesul în care revendica 166.000 hecatre de pădure de la Direcția Silvică Romsilva, decizia Înaltei Curție de Casație și Justiție fiind irevocabilă, relatează HotNews.

Acest teren fusese dat Arhiepistcopiei, condusă de IPS Pimen, fost turnător la Securitate, de către fostul premier Adrian Năstase.

Reprezentanții Bisericii au mai pierdut o dată acest proces, în anul 2013, judecat de Curtea de Apel Cluj.

În anul 2007, Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina a făcut o cerere către Tribunalul Suceava privind retrocedarea unei suprafețe de pădure. Solicitarea a fost admisă, astfel că Romsilva și statul român, prin Ministerul de Finanțe, au fost obligate să pună la dispoziția Fondului Bisericesc o suprafață de 166.613 hectare.

În decembrie 2009, Curtea de Apel Timișoara a stabilit menținerea deciziei T4ribunalului Suceava, însă ÎCCJ a admis recursul formulat de Regia Națională a Pădurirlor, a casat decizia Curții de Apel Timișoara și a retrimis cazul spre rejudecare la Curtea de Apel CLuj.

Curtea de Apel Cluj a dat dreptate statului român în disputa cu Biserica Ortodoxă, iar decizia a fost reconfirmată de Înalta Curte, prin decizie definitivă și irevocabilă.