Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Arhiepiscopul Calinic spune că se va vaccina anti-COVID-19: Noi am fost vaccinați de mici și mereu contra a diferite boli. Ne-am pus atunci întrebări îndoielnic?

Arhiepiscopul Calinic spune că se va vaccina anti-COVID-19: Noi am fost vaccinați de mici și mereu contra a diferite boli. Ne-am pus atunci întrebări îndoielnic?

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 10 Ian 2021, 17:50
Arhiepiscopul Calinic spune că se va vaccina anti-COVID-19: Noi am fost vaccinați de mici și mereu contra a diferite boli. Ne-am pus atunci întrebări îndoielnic? Foto: Arhiepiscopia Argesului Si Muscelului / Facebook Eveniment

Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului a anunțat că se va vaccina împotriva coronavirusului atunci când îi va veni rândul și i-a îndemnat pe credincioși să se informeze pe subiectul vaccinării doar din surse oficiale, pentru a nu cădea victime dezinformărilor.

 

Arhiepiscopul Calinic anunță că se va vaccina anti-COVID-19 când îi va veni rândul

 

„Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina? Desigur, după ce vor fi vaccinaţi toţi cei din prima şi a doua urgenţă”, se arată într-un mesaj al ierarhului postat pe contul de Facebook al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Ierarhul i-a îndemnat, totodată, pe credincioși să acceseze vaccinare-covid.gov.ro, site al Guvernului României, pentru a afla informații sigure, oficiale despre vaccinare, pentru a se feri astfel de „capcana ştirilor false care au inundat lumea”.

„Dacă apelăm la site-ul de mai sus, vom găsi răspuns şi la întrebarea, dacă pot refuza vaccinarea, iar răspunsul este fără echivoc: vaccinarea este voluntară şi ne-obligatorie”, se mai arată în mesaj.

De asemenea, preotul i-a îndemnat pe credincioși să respecte și măsurile și recomandările dispuse de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului: „Să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastră şi să ne punem nădejdea în Domnul Dumnezeu şi în priceperea specialiştilor întru ale sănătăţii, ,'că şi pe ei i-a zidit Dumnezeu!' să slujească la însănătoşirea omenirii!”.

Ierarhul a ținut să laude munca celor care s-au implicat în organizarea și desfășurarea campaniei de vaccinare: „Campania de vaccinare este o lucrare anevoioasă şi se vede clar că osteneala celor încredinţaţi cu această lucrare salvatoare îşi iau în serios chemarea de îngeri ai vieţii, riscându-şi viaţa şi confortul, zi de zi! Doar cei răutăcioşi îşi exprimă mereu nemulţumiri şi folosesc cuvinte nepotrivite pentru un om educat si civilizat”.

 Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Arhiepiscopul Calinic: Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal

 

Arhiepiscopul Calinic a precizat apoi că vaccinul anti-COVID-19 e la fel ca orice alt vaccin: „Imediat îmi vine întrebarea: La noi în România, cred că vă amintiți, am fost vaccinați de mici și mereu, contra a diferite virusuri și boli; ne-am întrebat de ce ne-am vaccinat contra gripei? Ne-am pus întrebări îndoielnic? Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai! Virusul COVID-19 are în structura lui şi manifestări asemănătoare cu gripa obişnuită care bântuie omenirea. Tot aşa trebuie înţeles vaccinul anti-COVID-19, doar cu o excepţie, că se constată anumite mutaţii, o nouă tulpină şi trebuie luptat împotriva îmbolnăvirilor şi mai ales a complicaţiilor, în masă”.

Înaltul ierarh mai consideră că oamenii ar trebui să asculte „de glasul specialiştilor în materie de sănătate” şi să respecte măsurile de protecţie pentru a contribui la eradicarea cât mai rapidă a pandemiei.

„Se impune ca fiecare dintre noi, care dorim să convieţuim întreolaltă, să avem grijă mare de sănătatea noastră şi de sănătatea celorlalţi, în egală măsură! Iar dacă este cineva supărat datorită unor afirmaţii verbale sau în scris, îmi cer cuvenita iertare!", a mai transmis Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului.

Citeşte mai multe despre:   Arhiepiscopul Calinic,   campanie vaccinare,   vaccin anti-COVID-19