Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian: Lăsaţi, fraţilor, compoziţiile chimice ale vaccinului! Ştiu mai bine medicii. Eu nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte (VIDEO)

Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian: Lăsaţi, fraţilor, compoziţiile chimice ale vaccinului! Ştiu mai bine medicii. Eu nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 13 Ian 2021, 12:39
Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian: Lăsaţi, fraţilor, compoziţiile chimice ale vaccinului! Ştiu mai bine medicii. Eu nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte (VIDEO) Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos / Facebook Eveniment

Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian, i-a îndemnat pe oameni să lase analizele asupra compoziției vaccinului anti-COVID-19 în seama specialiștilor. „Eu nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte”, le-a mai transmis el oamenilor care refuză vaccinarea. Înaltpreasfinţul părinte a mai spus că vaccinul ne va ajuta să scăpăm mai repede de pandemie și să revenim la viața normală. Asta înseamnă că elevii se vor putea întoarce la clase și să învețe așa cum trebuie.

 

ÎPS Casian susține vaccinare anti-COVID-19

 

„Lăsaţi, fraţilor, interpretările, compoziţiile chimice ale vaccinului, că tot e la modă văd, şi ocupaţi-vă de compoziţia duhovnicească a omului. Lăsaţi medicii să ne spună, că ei au studiat 6, 10, 20, 50 de ani trupul omenesc. Ştiu mai bine medicii ce este vaccinul. Şi de vreme ce ei se vaccinează, nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte. Nu am auzit medic care să scoată moarte. Medicul e făcut să scoată viaţă, preotul e făcut  viaţă veşnică din noi”, a transmis ÎPS Casian, într-un mesaj pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Acesta a mai spus că Hristos le-a dat înțelepciune medicilor, ca să putem scăpa mai repede de pandemie: „Acesta este Iisus Hristos, care nu ne lasă să murim în această pandemie. Şi le-a dat înţelepciune medicilor şi oamenilor să ieşim cât mai repede din izolare”.

Cu atât mai mult ar trebui să de dorim vaccinarea anti-COVID-19, a mai spus Înaltpreasfinţul părinte, cu cât asta ne va ajuta să revenim la o viață normal, iar copiii noștri, în sfârșit, vor putea învăța așa cum trebuie: „Să vină copiii din nou să ia creionul în mână, cum să scrie online un copil în clasa întâi, cum să scrie o scrisoare? Iată de ce eforturile tuturor, ale profesorilor, ale părinţilor, ale copiilor, sunt acelea să ne încărcăm cu energie pozitivă şi nu negativă”.

Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian: Lăsaţi, fraţilor, compoziţiile chimice ale vaccinului! Nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte

 Făceau curățenie în casa bunicii din Bistrița, când au făcut o descoperire care poate să le aducă mii de euro

Arhiepiscopul Calinic se va vaccina anticoronavirus

 

Un mesaj provaccinare a transmis recent și Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului: „Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina? Desigur, după ce vor fi vaccinaţi toţi cei din prima şi a doua urgenţă”.

Arhiepiscopul Calinic a explicat apoi că vaccinul anti-COVID-19 e la fel ca orice alt vaccin: „Imediat îmi vine întrebarea: La noi în România, cred că vă amintiți, am fost vaccinați de mici și mereu, contra a diferite virusuri și boli; ne-am întrebat de ce ne-am vaccinat contra gripei? Ne-am pus întrebări îndoielnic? Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai! Virusul COVID-19 are în structura lui şi manifestări asemănătoare cu gripa obişnuită care bântuie omenirea. Tot aşa trebuie înţeles vaccinul anti-COVID-19, doar cu o excepţie, că se constată anumite mutaţii, o nouă tulpină şi trebuie luptat împotriva îmbolnăvirilor şi mai ales a complicaţiilor, în masă”.

 

Biserica Ortodoxă Română se implică în campania de vaccinare anti-COVID-19

 

Patriarhul Daniel a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza în eparhii materiale informative despre vaccinare, printr-o broșură intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România, gratuită, voluntară, sigură”.

„Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la această vaccinare. Opțiunea pentru vaccinarea cu actualul vaccin anti-Covid trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul limpede al unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremelor. Doar cineva bine informat din surse sigure, credibile, validate instituțional, poate lua o decizie adecvată, menită să îi protejeze sănătatea personală și pe a celor din jur", a precizat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.