Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor critică legea care prevede trecerea în proprietate privată a unor terenuri din patrimoniul statului român: Curată trădare de ţară, dispreţ total faţă de eroii neamului care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor critică legea care prevede trecerea în proprietate privată a unor terenuri din patrimoniul statului român: Curată trădare de ţară, dispreţ total faţă de eroii neamului care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă

Un articol de: - 12 Iul 2016, 15:59
Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor critică legea care prevede trecerea în proprietate privată a unor terenuri din patrimoniul statului român: Curată trădare de ţară, dispreţ total faţă de eroii neamului care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă Foto: bzi.ro Eveniment

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen Suceveanul, a criticat recent legea care prevede trecerea în proprietate privată a unor terenuri din patrimoniul statului român. Asta în condiţiile în care eparhia pe care o conduce administrează 10.000 de hectare de pădure şi încearcă de 14 ani să obţină alte 166.000 în Bucovina, informează Adevărul.

Înalt Preasfinţitul Pimen Suceveanul și-a exprimat dezaprobarea față de „legea vânzării de terenuri străinilor“, după slujba oficiată diminică la sărbătorirea a 550 de ani de la punerea pietrei de temelie a Mănăstirii Putna .

„Ca părinte duhovnicesc, adresez tinerilor îndemnul: citiţi cât mai mult din publicistica lui Mihai Eminescu! Veţi găsi aceste pagini publicate sub formă de broşuri şi la biblioteca fiecărei parohii şi mănăstiri din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Îndreptaţi-vă paşii şi inimile cât mai des spre Putna. Acolo vă veţi întâlni şi cu Mihai Eminescu, cel care ni l-a înfăţişat pe Stefan cel Mare ca model de trăire a virtuţilor creştineşti şi patriotice. Să citiţi cu glas sau în şoaptă, în faţa bustului său, poezia «Doina», numită de un bun român «o rugăciune» şi veţi înţelege cel mai bine, când veţi ajunge în Parlament sau în Guvern, cum să conduceţi ţara. Veţi înţelege cât de mult au greşit parlamentarii de azi, dând legea vânzării de terenuri străinilor. Au fost înstrăinate peste două milioane de hectare – curată trădare de ţară, dispreţ total faţă de eroii neamului care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă pentru apărarea pământului ţării, sfinţindu-l cu sângele lor“, spus ÎPS Pimen, în fața câtorva sute de credincioși.

Declarația Arhiepiescopului vine în condițiile în care, de mai bine de un deceniu, acesta se luptă în instanță cu statul român pentru a obține 166.000 de hectare de pădure în Bucovina, întindere echivalentă cu 20% din suprafaţa judeţului Suceava.

Arhiepiscopia condusă de ÎPS Pimen are în administrare 10.000 de hectare de pădure, cu o valoare de piaţă estimată la aproximativ 100 de milioane de euro.

 

Citeşte mai multe despre:   critici,   lege,   terenuri,   padure