Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Arhiepiscopul Tomisului: „Ni s-a cerut să spunem câți preoți se vaccinează. Eu nu voi mai închide nicio biserică, indiferent de ce ordin va veni”

Arhiepiscopul Tomisului: „Ni s-a cerut să spunem câți preoți se vaccinează. Eu nu voi mai închide nicio biserică, indiferent de ce ordin va veni”

Un articol de: Andrei Ștefan - 07 Ian 2021, 23:45
Arhiepiscopul Tomisului: „Ni s-a cerut să spunem câți preoți se vaccinează. Eu nu voi mai închide nicio biserică, indiferent de ce ordin va veni” Eveniment

ÎPS Teodosie a dezvăluit că în cadrul Bisericii Ortodoxe Române s-a decis întocmirea unor liste cu preoții care vor să se vaccineze anti-COVID.

 

ÎPS Teodosie, despre vaccinarea preoților anti-COVID

 

„Ni s-a cerut, în două zile, să spunem câți preoți se vaccinează. Nu putem spune în două zile, avem nevoie de o săptămână. Nu voi obliga pe nimeni. Ni s-a cerut cum se vaccinează preoții. Eu nu sunt în cunoștință de cauză ca să oblig pe cineva. Am consultat mulți specialiști și sunt reținuți.”, a spus ierarhul, în direct la Antena 3,

Arhiepiscopul Tomisului a dat asigurări că indiferent de ce măsuri restrictive legate de pandemie vor urma, în eparhia sa nu se va mai închide nicio biserică pentru credincioși.

„Biserica nu se va mai închide. Eu nu voi mai închide nicio biserică, indiferent de ce ordin va veni. Biserica este a lui Hristos! Mă simt ca la 20 de ani”, a declarat ÎPS Teodosie.

 

Plangere penală împotriva lui ÎPS Teodosie pentru zădărnicirea combaterii bolilor

 

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a ales cu plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după slujba organizată miercuri de Bobotează, la care au fost prezenți peste 3.000 de oameni, scrie hotnews.ro.

Arhiepiscopul Teodosie și-a impus din nou voința în fața autorităților. Deși jandarmeria ceruse ca la slujba să participe maxim 3000 de credincioși, acest lucru a fost ignorat total. Majoritatea enoriașilor au fost convinși că nu se pot îmbolnăvii, că apa sfințită îi va proteja.Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

 Se estimează că aproximativ 10.000 de oameni au intrat în contact în urma acestei sărbători.

În ciuda faptului că încă de la primele ore ale dimineții, jandarmii au montat garduri pentru ca oamenii să păstreze distanța fizică, mii de credincioși au venit să asiste la slujbă și au stat înghesuiți, umăr la umăr, timp de aproape două ore. Nu au fost create nici culoare separate pentru credincioșii care au venit să ai aghiasmă. Cei mai mulți dintre cei prezenți la slujbă nu purtau mască de protecție.

Arhiepiscopul Tomisului a fost reclamat la poliție pentru atitudinea avută în toată perioada pandemiei, în care a contestat măsurile impuse de autorități.

Recent, acesta a luat în derâdere și vaccinul anti-COVID-19, spunând că cea mai bună imunizare este cea care au făcut-o scafandrii care s-au aruncat în mare.

"(Tinerii care s-au aruncat să recupereze cruciile aruncate în mare) au făcut vaccinul anti-coronavirus, înotând în mare. Este cel mai natural și cel mai sănătos vaccin. Prin acestă sfințire ați primit arvuna sănătății. Ce era dacă stăteam acasă sau speriați pe undeva?! Eu vă mulțumesc ca m-ați ascultat și ați venit aici...Nădăjduim să se departeze toată boala, cum spune rugaciunea. De la suflet vine sănătatea trupului", a declarat Arhiepiscopul.

Citeşte mai multe despre:   IPS Teodosie,   Arhiepiscopul Teodosie,   vaccinare anti-COVID-19,   biserica