Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Armata se retrage de la conducerea Spitalului Suceava. Noul manager și directorul medical au fost deja aleși: „Toţi chirurgii sunt aproape de Dumnezeu, nici unul nu-l ignoră”

Armata se retrage de la conducerea Spitalului Suceava. Noul manager și directorul medical au fost deja aleși: „Toţi chirurgii sunt aproape de Dumnezeu, nici unul nu-l ignoră”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Apr 2020, 16:56
Armata se retrage de la conducerea Spitalului Suceava. Noul manager și directorul medical au fost deja aleși: „Toţi chirurgii sunt aproape de Dumnezeu, nici unul nu-l ignoră” foto: Facebook @ MApN Eveniment

Medicii militari se vor retrage de la conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceva la finalul lunii aprilie, a anunțat generalul-maior (r) Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Potrivit Adevărul, neurochirurgul Anatolii Buzdugan va prelua funcția de manager, dr. Valeriu Gavrilovici pe cea de director medical, iar Geanina Gorescu pe cea de director de îngrijiri.

Membrii Consiliului Local, printre care se numără șefii de secții, laboratoare și farmacie, au fost convocați să stabilească prin vot, luni, noua condecere interimară a spitalului. Ei au propus în scris, sub anonimat, persoane care să preia conducerea.
 

Cine va conduce Spitalul Suceava, după ieșirea Armatei din scenă

 

Neurochirurgul Anatolii Buzdugan, omul propus pentru funcția de manager care a primit cele mai multe voturi, este originar din Republica Moldova și a venit la Suceava acum două decenii. De altfel, el este cel care a înființat secția de Neurochirurgie.

La început, după ce a trecut Prutul, medicul a locuit chiar în spital, dar s-a mutat odată ce și-a adus în România soția și cei doi copii.

Dr. Valeriu Gavrilovici este, așadar, cel care a primit cele mai multe voturi pentru ocuparea funcției de director medical. În prezent, el conduce secția de Chirurgie Toracică a spitalului și s-a remarcat drept un medic apropiat de Biserică.

Potrivit Monitorul de Suceava, Gavrilovici a afirmat că „toți chirurgii sunt aproape de Dumnezeu, nici unul nu-l ignoră pe Dumnezeu în ceea ce face”.

„Ce-i lipseşte chirurgului – un gest, o sclipire - completează Dumnezeu (...) vrei să secţionezi ceva, nu taie foarfecele şi instantaneu îţi dai seama că de fapt acolo nu trebuie să tai; intervenţia unui coleg care lucrează cu tine sau orice lucru din afara ta. (...) Mi-ar plăcea să cred că este o chemare. Când ating pacientul simt că sunt împreună cu el şi prin ce am învăţat îmi doresc să vindec, să alin suferinţa, iar când nu mai pot face nimic pentru un bolnav, măcar seninătate să-i transmit”, afirmă Gavrilovici.

Cei trei vor prelua atribuțiile la sfârșitul lunii aprilie, când medicii militari se vor retrage de la Spitalul din Suceava.
 

Armata prelua conducerea spitalului într-un moment complicat

 

Județul Suceava a fost considerat o bună perioadă de timp drept principalul focar de infecție cu SARS-CoV-2 din România, iar Spitalul Județean s-a încadrat în același trend. Pe fondul valului de cazuri confirmate de COVID-19, înregistrate atât la nivelul pacienților, cât și al cadrelor medicale, Armata Română a preluat conducerea unității medicale pentru depășirea impasului. Același general-maior (r) Ionel Paul Oprea declara, în 10 aprilie, în direct pe B1 TV, la „Se întâmplă acum” cu Tudor Barbu, că a fost impresionat de suferința bolnavilor de acolo.VEȘTI BUNE! Kaufland are o SURPRIZĂ pentru clienţi în fiecare zi, la ora 12.00

„Ca medic militar nu mă impresionează mare lucru, pentru că noi ne confruntam în conflicte cu oameni rupți în bucăți și așa mai departe, însă suferința oamenilor care sunt bolnavi ne impresionează. Am văzut niște scene care pur și simplu n-aș fi vrut să le mai văd, cu persoane care erau internate și în același timp ființe dragi erau pierdute, decedaseră cu ceva timp în urmă, și nu puteau să le conducă pe ultimul drum. Aceasta este o situație pe care orice om o acceptă cu greu, cel puțin în mentalitatea, în educația noastră a românilor”, declara demnitarul.

Citeşte mai multe despre:   Suceava,   Ministerul Sanatatii