Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ascunzătoarea lui Romeo Beja, locotenentul lui Miron Cozma, a fost descoperită: De opt ani fuge de autorități

Ascunzătoarea lui Romeo Beja, locotenentul lui Miron Cozma, a fost descoperită: De opt ani fuge de autorități

Un articol de: - 06 Aug 2013, 14:47
Ascunzătoarea lui Romeo Beja, locotenentul lui Miron Cozma, a fost descoperită: De opt ani fuge de autorități Foto: cancan.ro Eveniment
După ce în anul 2005 a fost condamnat la cinci ani de închisoare, Romeo Beja, locotenentul lui Miron Cozma a reușit timp de opt ani să fie cu un pas înaintea autorităților. Însă, reporterii Cancan au reușit să descopere ascunzătoarea secretă a acestuia.

Imediat după ce a fost condamnat și trimis la închisoare pentru evenimentele din 1999, când a condus 1.000 de mineri spre Capitală, Beja a dispărut din țară.

Deși are de ispășit o pedeapsă de cinci ani, locotenenul lui Miron Cozma duce o viață liniștitiă.

Se pare că Romeo Beja se află în Austria, unde a primit azil politic. El și-a deschis acolo două firme pe numele său care, însă, au fost declarate falimentare în arhivele registrului comerțului din Austria.

Totuși, Beja locuiește cu familia sa într-un impresionant compex de locuințe din Wiener Neustadt, Austria.

Pe 14 ianuarie 1999, peste 1.000 de mineri din Valea Jiului au anunțat că vor merge în Capitală dacă nu primesc 10.000 de dolari pentru fiecare ortac disponibilizat sau câte 500 dolari pensie pe viață, cererile fiind respinse.

Astfel, Miron Cozma a anunțat că 15.000 de mineri și-au exprimat în scris dorința de a merge la București. Sub comanda lui Romeo Beja, aproximativ 1.000 mineri au urcat în 11 autobuze strigând că pleacă în Capitală.

După mai multe zile de tensiuni, în care minerii s-au luptat cu jandarmii trimiși să îi oprească la Costești, premierul Radu Vasile se vede obligat să semneze un contract prin care Guvernul se angaja să respecte revendicările minerilor.


Foto: cancan.ro